Dental Alliance
August 8, 2022

George Lazăr, președinte PNL Neamț: ”Pedepse mai mari pentru agresorii personalului silvic”

Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

Legea care înăsprește pedepsele aplicate agresorilor personalul silvic a fost promulgată de președintele României, Klaus Iohannis. 

Din nefericire, și județul Neamț se înscrie pe lista județelor în care au avut loc agresiuni cu violență asupra pădurarilor care au surprins persoane ce sustrăgeau material lemnos, iar pedepsele prea blânde aplicate agresorilor nu au fost de natură să stopeze aceste acte de violență. Sunt de notorietate cazurile din Borca și Tg. Neamț, unde pădurarii au fost bătuți și amenințați cu moartea de către hoții de lemne. Actul normativ recent promulgat de președinte are ca principal scop diminuarea infracțiunilor cu violență asupra personalului silvic și îmi exprim speranța că pădurarii, inginerii și lucrătorii silvici se vor simți în siguranță atunci când își exercită meseria.  

Conform noii legi, amenințările, vătămarea corporală ori loviturile cauzatoare de moarte vor fi pedepsite la fel ca în cazul celor asupra polițiștilor sau jandarmilor, fiind considerate ultraj. Astfel, aceste fapte comise asupra personalului silvic învestit cu exercițiul autorității publice, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate.

În ultimii ani, în România au fost atacați sau amenințați cu moartea circa 700 de pădurari, ingineri și lucrători silvici, iar șase pădurari au fost uciși de hoții de lemne. 

 

George Lazăr

Președinte PNL Neamț

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.