Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

George Lazăr Președinte PNL Neamț: Zilele acestea, sărbătorim recoltele toamnei şi tradițiile locale în mai multe comunități din județul Neamț.

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Ieri am ajuns la alte două minunate evenimente, care au marcat Ziua Recoltei prin obiceiuri locale, folclor şi tradiţie, readucând în prezent vremurile de demult.
🍇În comuna Tămăşeni, regalul toamnei a adus pentru toți cei prezenți bucate tradiționale, muzică folclorică, dansuri populare şi voie bună, aşa cu tradiția ne aminteşte despre sărbătorile recoltei de acum multă vreme.
La invitația domnului primar Ştefan Lucaci, am petrecut o după amiază desprinsă din timp, alături de domnul viceprimar din Tămăşeni, doamna consilier județean, Mihaela Isciuc, dar şi sutele de localnici prezenți la eveniment.
🔥Pe seară, am continuat drumul tradițiilor nemțene în comuna Doljeşti, unde am primit cu bucurie invitația domnului primar Albert Lungu.
Revenirea la tradiția străbună, la hora satului, la roadele pământului şi la bucuria care se poate simți numai în mijlocul unei comunități de oameni buni, gospodari este o experiență pe care ar fi tare bine să ne-o îngăduim din când în când.
📖 Poveştile Neamțului sunt bogate în obiceiuri populare, tradiții vechi, învățături de credință, după valorile care îi ghidau şi continuă să îi ghideze pe oamenii de aici.
Îi felicit pe domnii primari, Ştefan Lucaci din Timişeşti şi Albert Lungu, din comuna Doljeşti pentru aceste frumoase momente pe care le-au organizat şi care au reunit localnicii la ceas de sărbătoare, veselie şi cântec.
⚜ Vă aşteptăm la Neamț, unde poveştile de la Hanul Ancuței încă aşteaptă să fie auzite, în mijlocul toamnei, la sărbătoarea recoltelor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.