Dental Alliance
November 28, 2023

George Lazăr, președintele PNL Neamț: Partidul Național Liberal nu va accepta ca mediul de afaceri să fie sufocat de un regim de taxare

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Partidul Național Liberal nu va accepta ca mediul de afaceri să fie sufocat de un regim de taxare care va duce, în definitiv, la reducerea locurilor de muncă, scăderi salariale, creșteri ale prețurilor de la raft și la majorări ale costului final al serviciilor pentru populație.Ne luptăm pentru ca măsurile fiscale pe care le vom adopta să fie cât mai eficiente, cât mai coerente și să afecteze cât mai puțin populația și mediul de afaceri.
➡️ PNL nu renunță la cota unică de impozitare, este o linie roșie peste care nu trecem.
❌ Sufocarea mediului de afaceri prin aplicarea unei fiscalități excesive nu este benefică economiei reale.
Pentru fiecare măsură pe care o avem în vedere să nu uităm că, la modul practic, aceasta se răsfrânge asupra cetățenilor. Acesta este motivul pentru care experții noștri calculează nu doar efectele directe, ci și efectele indirecte ale acestor măsuri.
✖ Așa-zisa taxă de “solidaritate” va avea efecte indirecte drastice asupra oamenilor, dincolo de efectele directe asupra companiilor.
Firmele vor crește prețul produselor/serviciilor pe care le oferă, pentru a amortiza sumele pe care le vor plăti. Chiar dacă vorbim despre activități B2B, în definitiv, se va ajunge la micul consumator final, peste care vor veni, în cascadă, toate majorările de prețuri ale produselor/serviciilor ale căror prețuri au componente date de produse/servicii provenite de la companii care au fost taxate suplimentar.
🔁 Fiecare companie din lanțul producției și al consumului va majora prețul, va reporta această majorare către următoarea companie, până când se va ajunge la consumatorul final, care va suporta nota de plată.
🤝 Suntem deschiși discuțiilor din coaliție pentru orice modificări benefice în materie de fiscalitate.
Țara traversează o perioadă grea și sunt necesare anumite măsuri, dar totul trebuie să facă parte dintr-un plan coerent, asumat, integrat.
Avem obligația de a arăta lucrurile așa cum sunt și de a explica românilor care este impactul real al fiecărei măsuri adoptate!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap