Dental Alliance
March 29, 2023

Grădinița cu Program Prelungit „Muguri de lumină” va fi reabilitată prin PNRR!

YRY Residence

Depozit Legume-Fructe

Reabilitarea unităților de învățământ a fost o preocupare continuă, încă de la începutul mandatului de primar. Am considerat întotdeauna, că educația este punctul de pornire al societății în care fiecare dintre noi a ales să trăiască, și tocmai de aceea am investit și am căutat surse de finanțare pentru modernizarea unităților de învățământ.
După ce în această toamnă am redat circuitului școlar Grădinița cu Program Normal nr. 2 – fosta casă Constantin C. Iliescu, a fost aprobată finanțarea necesară pentru renovarea energetică a Grădiniței „Muguri de lumină”, aflată pe strada Dobrogeanu Gherea nr. 44. Renovarea energetică va fi asigurată exclusiv din fonduri europene, lucrările având ca obiectiv principal reducerea consumului de energie.
Clădirea în care funcționează acum grădinița a fost construită în anul 1976 și este formată din spații de depozitare la subsol, la parter și etaj se regăsesc săli de grupă, sală de mese, bucătărie, cabinet medical, birouri și grupuri sanitare.
Proiectul prevede lucrări la pereții exteriori, la elementele vitrate, la planșeul de peste subsol și cel superior, la instalația de încălzire, de iluminat și la instalația de ventilație și climatizare. Concret, este propusă ca protecția termică să se facă prin montarea unui strat de izolație termică din vată minerală bazaltică în grosime de 15 cm, amplasat pe suprafața exterioară a pereților. Este propusă schimbarea tâmplăriei existente cu una din PVC, cu trei foi de geam termoizolant, refacerea planșeului superior și aplicarea de vată minerală bazaltică, refacerea și înlocuirea instalațiilor electrice deteriorate sau defecte și utilizarea cu precădere a corpurilor de iluminat LED. De asemenea, clădirea va fi dotată cu un sistem de ventilare descentralizat, cu recuperare de căldură pentru asigurarea aportului de aer necesar.
Cunoaşterea fără educaţie este imposibilă, iar educaţia fără instituţii nu poate avea loc. De aceea, vă asigur de faptul că investițiile în această direcție vor continua în municipiul Roman!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap