PSD Roman

September 24, 2020

Guvernul a aprobat legislația pentru ca medicii veterinari să încaseze 10.000 lei/lună!

Guvernul a aprobat legislația necesară acordării sumei de 10.000 de lei pe lună medicilor veterinari de liberă practică organizați în condițiile legii, împuterniciți pentru efectuarea acțiunilor sanitare-veterinare publice, conform anuntului facut de catre Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Guvernul Romaniei a aprobat , cadrul legal primar referitor la condițiile în care poate fi acordată suma lunară de 10.000 lei, exclusiv TVA, stabilită de Legea nr. 236/2019, pentru beneficiarii contractelor încheiate în vederea realizării activităților sanitare-veterinare publice. Această soluție legislativă este rezultatul consultărilor avute de premierul Ludovic Orban și conducerea ANSVSA cu reprezentanții Colegiului Medicilor Veterinari, forurilor asociative și patronatului medicilor veterinari

Urgența promovării Ordonanței de Urgență a Guvernului a fost impusă de necesitatea asigurării cadrului legal primar specific pentru contractarea activităților sanitare-veterinare publice, în contextul în care este imperativă protejarea sănătății animalelor și siguranța alimentelor.
De la începutul anului 2020 până în prezent, s-au înregistrat un număr semnificativ de circumscripții sanitare-veterinare vacante, ceea ce implică consecințe deosebit de grave pentru garantarea statusului de sănătate al animalelor și, implicit, sănătății publice. Se impune asigurarea asistenței medicale veterinare care, în lipsă, duce la pierderi economice, iar absența supravegherii epidemiologice a animalelor determină pierderea statusului de sănătate al animalelor recunoscut pentru România.

PNL Roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.