PSD Roman

September 25, 2020

Guvernul a aprobat proiectul privind stabilirea datei alegerilor locale în 27 septembrie

Guvernul României a decis că alegerile locale vor avea loc pe 27 septembrie în acest an. Campania va fi una fără adunări publice, fără mitinguri electorale și cu respectarea măsurilor de protecție împotriva Covid-19, a spus premierul Ludovic Orban. Cât privește alegerile parlamentarele, premierul român a spus că termenul constituțional este de 6 decembrie pentru organizarea lor dar că se va consulta și cu liderii celorlalte partide.

Orban a adăugat că şi în organizarea secţiilor de vot se va ţine cont de respectarea măsurilor de protecţie COVID-19 privind limitarea numărului maxim de persoane care să intre în secția de vot, distanța între persoanele aflate la rând la vot, dezinfectarea și purtarea măștilor de protecție. El a spus că are încredere că românii vor respecta regulile de distanțare socială și pe cele sanitare.

Joi, în România, numărul de noi infectări cu coronavirus a atins o cifră record de 460 de noi cazuri, cifră ce a fost rar depășită și în timpul stării de urgență, valori mai mari fiind înregistrate doar în câteva zile de la începutul lunii aprilie.

Astfel, în România, au fost confirmate 25.286 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus) de la debutul pandemiei. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.906 au fost declarate vindecate și externate.

PNL Roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.