January 23, 2021

Guvernul îi îndeamnă pe români să se ”toarne” între ei, ca pe vremea Inchziției, dacă aceștia organizează petreceri!

Guvernul stă cu ochii pe chefurile românilor, chiar dacă acestea se organizează în locuințe particulare. Raluca Turcan îi îndeamnă pe români să sune la Poliție dacă vecinii organizează chefuri acasă. Aparent „Este o practică și nu doar în România”, după spusele politicianului PNL. Cu alte cuvinte, Raluca Turcan îi încurajează pe cetățeni să se uite „în curtea vecinului” și să sune la 112 dacă văd mai mult de 20 de persoane strânse acolo.

Raluca Turcan insistă că un cetățean model trebuie să stea cu ochii pe vecinul său și să raporteze „organului” ce observă. „Dacă fac acasă cu 20 de oameni, este la limita regulii impuse de noi. Dacă fac deja cu 30 de oameni, atunci, dacă organele de control sunt sesizate, aplică amenzi, zice Raluca Turcan.

Desigur, acest gen de practică se poate transforma într-un concurs de dat amenzi, sau chiar de răzbunări între vecini. Raluca Turcan a răspuns că numărul sancțiunilor nu reprezintă un scop: „Noi nu stăm acum să avem o satisfacţie personală din numărul de amenzi date. Dacă lumea nu se conformează şi nu înţeleg oamenii că, până la urmă, riscă să-şi omoare membri ai familiei, membri ai comunităţii, atunci trebuie să suporte şi rigorile legii”.

Și Marcel Vela a lansat un astfel de îndemn prin care le cere românilor să devină „turnători”. Întrebat cum trebuie reacționat dacă sesizăm pe cineva care nu poartă mască de protecție, iată ce a răspuns ministrul de Interne: „În momentul acela sunaţi la 112. Putem suna la 112 instant. Respectivul, daca nu are mască şi strănută, poate avea dosar penal, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zona penalului şi a contribuit la răspândirea bolilor cu bună ştiinţă. Noi nu intrăm în cazărmi acum. Vom apăra cetăţenii corecţi”.

Așadar, mare atenție la numărul invitaților, pentru că se apropie sărbătorile de iarnă.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.