La audierile care au avut loc inainte de trimiterea in judecata, avocatul Victor Axinte a prezentat anchetatorilor o varianta prin care lasa o urma de indoiala cu privire la vinovatia sa in ceea ce priveste comiterea accidentului. Recunoaste ca a urcat baut la volan, insa nu recunoaste ca s-a aflat la volan in momentul impactului. Spune ca nu-si aduce aminte daca era la volan sau nu. Din aceasta declaratie se intelege ca masina ar fi putut fi condusa de prietena lui, Daniela Celpan.

La doua zile dupa trimiterea in judecata a avocatului Victor Axinte, apar noi detalii despre ceea ce s-a intamplat in noaptea de 22/23 martie 2017. Pentru a verifica pas cu pas ceea ce s-a intamplat in seara respectiva, procurorii au audiat inclusiv chelnerii de la restaurantul La cumatru, din Bucium.

SCURT REMEMBER AL EVENIMENTULUI

Vă reamintim ca, în urmă cu o săptămână, un autoturism marca Toyota Corolla se deplasa pe directia Bucium – Iasi, moment in care a izbit din spate un autoturism marca Toyota Auris, acesta din urma ricosand intr-un autovehicul Dacia Logan echipat taxi. Dupa coliziunea violenta, autoturismul soferului vinovat a mai parcurs o distanta de aproximativ 100-150 de metri dupa care a intrat intr-un copac. Acul kilometrajului de la vehiculul Toyota Corolla s-a blocat la 155 km/h dupa impact. În urma acestui incident, o persoană și-a pierdut viata și o alta a ajuns, in comă, la spital.

La audieri, Victor Axinte a sustinut ca inainte de a urca la volan a consumat cinci-sase pahare cu vin amestecat cu apa minerala. Pentru ca este greu de crezut ca din cinci-sase pahare cu sprit sa ajunga la o alcoolemie de peste 2 la mie, anchetatorii au incercat sa verifice consumul real de alcool. Daniela Celpan, prietena lui Victor Axinte, a fost audiata in calitate de martor. Aceasta a confirmat povestea spusa de Victor Axinte, in sensul ca ar fi baut doar cinci-sase pahare de vin indoit cu apa.

In ceea ce priveste recunoasterea facuta la audieri, Victor Axinte a recunoscut doar consumul de alcool, nu si uciderea celor doi tineri aflati in masina care se afla la semafor la Granit. Astfel, avocatul a lasat deschisa o posibilitate pe care nu a luat-o nimeni in calcul pana la acest moment – sa nu fi fost el la volan.

Nu a vrut sa recunoasca ca a condus el masina pana in momentul impactului. Pe camerele de supravhere din curtea restaurantului se vede cum a urcat la volan, insa camerele care au surprins momentul accidentului nu mai arata cu exactitate daca el sau prietena lui se afla la volan. In acest context, Axinte sustine ca nu stie sigur daca a comis accidentul sau nu.

“Axinte Victor Ion a afirmat ca s-a trezit in jurul orei 4 dimineata, la Spitalul Sf. Spiridon Iasi, iar prietena sa Celpan Daniela i-a povestit ca a comis un accident si a ucis un om, se arata in rechizitoriul finalizat intr-un termen record de procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Iasi.

“Cu ocazia audierii, inculpatul Axinte Victor Ion a avut o atitudine partial sincera, recunoscand consumul moderat de bauturi alcoolice. Inculpatul Axinte Victor a recunoscut doar in mod indirect conducerea autoturismului implicat in accidentul mortal de circulatie”, se arata in rechizitoriu.