Dental Alliance

June 20, 2024

Hramul Catedralei Arhiepiscopale „Sfânta Cuvioasă Parascheva’’

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, se apropie cu pași rapizi un eveniment deosebit în viața spirituală a credincioșilor din această zonă. Programul liturgic dedicat hramului Catedralei arhiepiscopale „Sfânta Cuvioasă Parascheva” se anunță a fi un moment de profundă înălțare spirituală și comuniune religioasă.

Evenimentul va debuta vineri, 13 octombrie, cu o serie de slujbe și activități menite să celebreze viața și sfânta ocrotitoare, Sfânta Cuvioasă Parascheva. Programul pentru această zi este următorul:

Ora 16.00 – Slujba Privegherii în cinstea Sfintei Cuvioase Parascheva va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcopul Daciei Felix. În cadrul acestei slujbe, Înaltpresfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, va fi prezent alături de părinții din administrația eparhială, preoții din Protopopiatul Roman și părinții protoierei din cele cinci protopopiate.

Ora 17.30 – Va urma un cuvânt de învățătură, prin care credincioșii vor avea oportunitatea de a înțelege mai profund învățăturile și mesajul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Ora 18.00 – Slujba Utreniei va continua să aducă rugăciuni și binecuvântări credincioșilor prezenți.

Ora 19.00 – După finalizarea slujbelor liturgice, va avea loc o agapă frățească la Casa „Dosoftei”, unde participanții vor putea să se bucure de un moment de comuniune și refacere spirituală.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment, Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” va oferi răspunsurile liturgice, contribuind astfel la înălțarea atmosferei spirituale.

Sâmbătă, 14 octombrie, programul dedicat hramului Catedralei arhiepiscopale „Sfânta Cuvioasă Parascheva” continuă cu următoarele activități:

Ora 8.00 – Ceasurile și Acatistul Sfintei Parascheva vor marca dimineața acestei zile într-un mod special.

Ora 9.00 – Întâmpinarea ierahilor de la reședința arhiepiscopală va fi un moment de primire și binecuvântare a ierarhilor prezenți.

Ora 9.15 – Rugăciunea de dezlegare va fi un moment de pregătire spirituală pentru Sfânta Liturghie.

Ora 9.30 – Sfânta Liturghie va reprezenta punctul culminant al programului liturgic, oferind credincioșilor oportunitatea de a participa la slujba sacră în cinstea Sfintei Cuvioase Parascheva.

Ora 10.00 – Cuvântul de învățătură va continua să aducă învățămintele și mesajul spiritual al sfintei ocrotitoare.

Ora 11.00 – Evenimentul va marca și oferirea distincției „Crucea patriarhală” ctitorului Mihai Ilie, un moment de recunoaștere și apreciere a contribuției sale la viața religioasă a comunității.

Ora 11.45 – După slujba Sfintei Liturghii, credincioșii sunt invitați la o agapă frățească la Casa „Dosoftei”, unde vor putea să-și împărtășească bucuria și comuniunea într-un mediu festiv și armonios.

În timpul acestor slujbe și activități, răspunsurile liturgice vor fi oferite de corala „Paraschevi” a Catedralei arhiepiscopale, care va contribui la înălțarea și solemnitatea momentelor spirituale.

Această celebrare a hramului Catedralei arhiepiscopale „Sfânta Cuvioasă Parascheva” este un prilej de adâncă închinare și comuniune spirituală pentru credincioșii din această zonă și o oportunitate de a cinsti și aduce în sufletele lor prezența Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea lor spirituală.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.