Dental Alliance
February 6, 2023

Iarnă în toată regula la Bâlea Lac: Strat de zăpadă de 16 centimetri. Recomandările salvamontiştilor pentru turiști

YRY Residence

Acoperisul1

La doar două săptămâni de la începutul toamnei, la Bâlea Lac este iarnă în toată regula. Stratul de zăpadă măsoară 16 centimetri, la peste 2.000 de metri altitudine, în munţii Făgăraş.

Salvamontiştii sibieni recomandă turiştilor care ajung ]n zonă să fie echipați de iarnă. Stratul de zăpadă a ajuns la 16 centimetri în zonă, potrivit meteorologilor.

„Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, precum şi intensificarea precipitaţiilor din zona montană, vă recomandă să vă informaţi despre starea vremii înainte de a porni la drum şi să vă echipaţi corespunzător. Momentan la altitudini de 2.000 m exista un strat consistent de zăpadă”, a anunţat şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Iarnă în toată regula la Bâlea Lac.Sfaturi pentru turiști

Turiştii care ajung în zona Bâlea au nevoie de geci împotriva vântului, pelerină de ploaie, lanternă, sticlă de apă, baton energizant. De asemenea sunt utile o baterie externă pentru telefon şi aplicaţiile SALVAMONT şi „Anii Drumeţiei” instalate pe mobil.

iarna la balea lac sursa foto serviciul public judetean salvamont sibiu2

iarna la balea lac sursa foto serviciul public judetean salvamont sibiu2

„La altitudini de peste 1.600 m vă sfătuim să folosiţi echipament adecvat sezonului de iarnă şi să aveţi în rucsac următoarele lucruri: o geacă împotriva vântului, o bluza călduroasă şi o pelerină de ploaie; folie de supravieţuire; lanternă frontală; baterie externă pentru telefon sau sa economisiţi bateria telefonului; o sticlă de apă şi baton energizant. De asemenea vă recomandăm să aveţi instalată aplicaţia SALVAMONT instalată pe telefon şi aplicaţia „Anii Drumeţiei” unde puteţi găsi trackul (traseul n.r.) tuturor traseelor turistice omologate din Judeţul Sibiu”, a adăugat şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Accesul la Bâlea Cascadă se face în condiţii de iarnă, pe Transfăgărăşan. De la Bâlea Cascadă, până la Bâlea Lac se poate merge atât cu maşina pe Transfăgărăşan, dar şi cu telecabina.

Agerpres

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap