Wed. Dec 19th, 2018

IEȘEAN REȚINUT LA ROMAN, PENTRU LUARE DE MITĂ

Un bărbat de 63 de ani din judeţul Iaşi, cunoscut ca fiind negustor de animale, ar trebui audiat în data de 27 februarie, într-un dosar de dare de mită, însă numai dacă medicii vor considera că inima sa poate rezista interogatoriului.

În acelaşi dosar, este cercetată sub control judiciar şi Costela Brânzanu, consilier superior în cadrul Ofi­ciului pentru Ameliorare şi Repro­ducţie în Zootehnie Iaşi. Potrivit, procurorilor, aceasta are ca atribuţii actualizarea bazei de date la cai, precum şi monitorizarea mişcărilor acestor animale. De asemenea, Brânzanu este cea care, în judeţul Iaşi, distribuie paşapoarte proprietarilor de cabaline, documente necesare pentru transportul sau sacrificarea cailor.

Funcţionarul a fost prins în flagrant luând mită de la reprezentanţii unei firme, după ce procurorii ieşeni au obţinut informaţii conform cărora, la un abator din localitatea Şerbăuţi, judeţul Suceava, ar fi fost transpor­tate pentru a fi sacrificate cabaline pentru care proprietarii nu aveau do­cumente de provenienţă sau aveau documente întocmite în fals. După flagrant, concubina samsarului l-a sunat pe acesta şi i-a spus că au fost prinşi, motiv pentru care Ghimpu a spus că fuge de acasă. La Roman, a suferit un preinfarct, fiind ridicat conştient de ofiţeri şi dus la spital. Bărbatul este internat la Institutul de Boli Cardiovasculare, iar medicul curant nu permite momentan audierea sa, programată abia la finalul acestei luni. (citiți toate informațiile AICI)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.