Conflictul de la compania județeană de apă și canalizare a ajuns la faze aberante

fiind necesară prezența poliției, chemată prin serviciul 112 pentru a aplana, cât de cât, spiritele încinse. Întors din concediul de odihnă pentru 2016, directorul general suspendat, Cătălin Dughir s-a prezentat la locul de muncă, pentru a funcționa pe postul de director comercial, pe care-l avea rezervat, printr-un act adițional, la contractul individual de muncă. Cum actuala conducere a companiei a refuzat să-l primească s-a ajuns la un scadal monstru, în care a fost nevoie să se apeleze la serviciul 112. Polițiștii prezenți au consatatat cum decurg lucrurile și au plecat, urmînd a întocmi un raport. Cătălin Dughir, consecvent în a-și apăra punctul de vedere privitor la dreptul său de a munci, s-a prezentat și azi la locul de muncă, așteptând să i se prezente documentele pe care compania le are, în baza cărora i se refuză dreptul de a munci. În opinia fostului director se face un abuz major de către actuala conducere și își va rezerva dreptul de a anunța Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț și apoi va ataca în instanță decizia de a nu fi primit la muncă. Cătălin Dughir speră că se va intra în normalitate și ca societatea va fi condusă pe criterii de eficiență și nu pe cele ce țin de resorturi și interese politice.

Actuala conducere interimară are un cu totul alt punct de vedere privitor la ceea ce s-a întâmplat în companie, apreciind că directorul Cătălin Dughir nu poate avea două contracte cu ApaServ, unul pentru postul de director general suspendat  și unul pe postul de director comercial, încheiait în baza unui act adițional ilegal. Conducerea companiei declară că așteaptă decizia instanțelorde judecată, dar că pînă la o hotărâre  judecătorească definitivă, compania va trebui să funcționeze.

Din toată tărășenia rezultă o singură concluzie și  anume aceea că în toate aceste instituții se dau aprige bătălii pentru putere, între diversele tabere care au interese de a pune mâna pe o companie care ar trebui să ofere servicii populației pe banii căreia trăiește. În acest război fără de sfârșit nimeni nu a adus în discuție interesul nostru, al consumatorilor, cărora ni se oferă, in continuare, cea mai scumpă apă din țară. Problema e că nici justiția, la ritmul în care se judecă la noi procesele, nu catadicsește să rezolve aceste litigii și să acționeze în interesul  cetățenilor plătitori de taxe din care toată lumea își ia salariile.

“Sper că se va intra în normalitate și ca societatea va fi condusă pe criterii de eficiență și nu pe cele ce țin de resorturi și interese politice!” Cătălin Dughir

“Așteaptăm decizia instanțelor de judecată, dar că pînă la o hotărâre judecătorească definitivă, compania va trebui să funcționeze.” Victor Movila