Dental Alliance
April 20, 2024

În perioada 26 – 30 iulie 2021, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) organizează o serie de activități preventive dedicate marcării Zilei Mondiale Împotriva Traficului de Persoane – 30 iulie.

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

 

Prin cele 15 Centre Regionale ale sale, A.N.I.T.P. derulează la nivel naţional activităţi de informare şi sensibilizare destinate publicului larg şi categoriilor vulnerabile în: case de tip familial, centre de plasament, centre de primire în regim de urgență, adăposturi de noapte pentru copiii străzii, centre de zi, tabere pentru copii, centre comerciale, zone și străzi aglomerate, aeroporturi, stații de metrou, hoteluri, pensiuni și ștranduri.

Mesajele anti-trafic sunt transmise și în mediul online prin intermediul rețelelor de socializare, la radio turiștilor de pe litoral ori în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) 2021.

Centrul Regional Bacău desfășoară în perioada 26-30 iulie o serie de activități informativ-preventive în rândul tinerilor vulnerabili în scopul creșterii nivelului de conștientizare a pericolului victimizării adolescenților, oferindu-le informații despre profilul traficanților, moduri de recrutare, profilul victimei dar și cum să reacționeze pentru a nu deveni victima acestora.

 

Informaţii de background:

 

Ziua Mondială Împotriva Traficului de Persoane a fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), în anul 2013, pentru a fi marcată la data de 30 iulie a fiecărui an.

Această zi reprezintă o chemare la acțiune pentru a contracara acest fenomen prin descoperirea traficanților și abuzatorilor, protejarea copiilor vulnerabili, a femeilor și bărbaților împotriva exploatării, precum și prin sprijinirea și reabilitarea victimelor.

Potrivit datelor statistice, 77,7% din victimele traficului de persoane identificate în anul 2020 erau de sex feminin, iar 42,8% erau minore. În ceea ce priveşte modul de exploatare, în cursul aceluiaşi an, 72% au fost exploatate sexual, 15,8% prin muncă, 6,2% au fost exploatate prin obligarea la cerşetorie, iar 0,2% au fost obligate la comiterea de furturi.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional. 

Informaţii suplimentare:

Telefon:  021-303 70 80 / int 15470,  Fax: 021-319 01 83, telefon CR Bacău: 0234/550844,  E-mail: presa.anitp@mai.gov.ro, anitp.bacau@mai.gov.ro

Website: anitp.mai.gov.ro, Youtube: ANITP Romania, Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.