July 26, 2021

În ședința de Consiliu Local de astăzi, se schimbă consilierii. Doi PNL-iști vor depune jurământul, pentru a-i înlocui pe cei care au schimbat partidul.

Odată cu plecarea din PNL a consilierilor locali George- Alexandru Bălan și Dragoș-Viorel Moroșanu, calitatea de consilieri locali a acestora încetează, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, prin pierderea calității de membru a partidelor pe listele cărora au fost aleși.

Ca urmare, în ședința de Consiliu Local care va avea loc astăzi în Sala Nicolae Manolescu Strunga a Primăriei Roman, membrii activi ai Consiliului Local vor vota înlocuirea acestora cu alți doi consilieri.

Aceștia sunt doamna Diaconu Carmen-Elena și domnul Bolea Adrian.

”[…] se impune validarea mandatului de consilier pentru următorul supleant din lista Partidului National Liberal – Filiala Neamţ de la alegerile locale din 5 iunie 2016.

Conform art. 32 din Legea nr. 215/2001R privind administrația publică locală, consilierii locali ale căror mandate au fost validate depun în faţa consiliului local următorul jurământ în limba română:

“Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Roman. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”

Consilierii locali care refuză să depună jurământul sunt consideraţi demisionaţi de drept.

Jurământul poate fi depus şi fără formulă religioasă. ” se arată în referatul de aprobare.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.