January 28, 2021

Încă o afacere românească a fost cumpărată: Te-Rox Prod, producătorul de huse şi sisteme de siguranţă pentru scaune auto din Paşcani, fondat de Doina Cepalis, a fost preluat de grupul suedez Holmbergs. „Pentru mine care am crescut Te-Rox ca pe copilul meu, când a venit vremea unei tranzacţii am vrut ce-i mai bun şi ce-i mai sigur pentru mine şi companie.”

Doina Cepalis a vândut fabricile Te-Rox Prod care produc huse şi sisteme de siguranţă pentru scaunele auto pentru copii către grupul suedez Holmbergs în spatele căruia se află fondul de investiţii FSN Capital.

Grupul are trei fabrici, afaceri cumulate de 30 mil. euro şi circa 900 de salariaţi.

Antreprenoarea anunţase anterior că este în negocieri, dar spunea că vinde un pachet minoritar. Ea acum a anunţat că a vândut 100%.

„Pentru mine ca antreprenor care am creat şi crescut Te-Rox ca pe copilul meu, când a venit vremea unei tranzacţii am vrut ce e mai bun şi mai sigur pentru mine şi Te-Rox şi am vrut să nu fiu vulnerabilă, întrucât totul era nou pentru mine. Alina şi RTPR îmi fuseseră recomandaţi ca cei mai buni şi experimentaţi avocaţi de M&A din piaţă, dar până să lucrăm împreună nu ştiam la ce să mă aştept. Într-adevăr, dedicarea şi profesionalismul cu care au fost lângă mine la fiecare pas, cum mi-au explicat cu răbdare toate implicaţiile, cum au obţinut pentru mine puncte importante comercial, nu doar juridic, convingând toate părţile implicate de justeţea cererilor, cât şi nu în ultimul rând empatia pe care am simţit-o în întreg procesul, mi-au demonstrat că am ales cei mai buni avocaţi şi le mulţumesc Alinei şi echipei pentru colaborarea excelentă.”, a declarat Doina Cepalis, fondatoarea Te-Rox Prod.

După absolvirea Facultăţii de Ştiinţe Eco­n­omice din Iaşi, Doina Cepalis a lucrat mai mulţi ani în contabilitate. Ulterior, în 1990, a de­venit directorul economic al retailerului Mol­dova SA, care avea circa 200 de angajaţi şi 37 de magazine. Lanţul de magazine a fost pri­vatizat prin metoda MEBO în 1994, iar antre­prenoarea a devenit acţionar, cum­pă­rând un pachet majoritar. În 2000 cumpără 93% din acţiunile fabricii Integrata Paşcani, spe­cializată în realizarea de produse din in şi cânepă.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.