Dental Alliance
October 1, 2023

Încă o grevă pune România pe jar: Angajații CFR Marfă cer condiții de lucru mai bune, dar și salarii mai mari

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Angajații de la CFR Marfă, nemulțumiți de banii pe care îi primesc, pichetează Ministerului Transporturilor. Acestora li s-a adăugat şi angajaţi ai Metrorex. Per total, în jur de 250 de persoane protestează în faţa Ministerului Transporturilor. În jur de 200 de angajaţi Metrorex pichetează, alături de 50 de salariaţi ai CFR Marfă, Ministerul de transporturi.

Ei spun că deși legea personalului feroviar prevedea creșterea salariilor de la 1 iulie, până în prezent, nu există un buget de venituri și cheltuieli, în condițiile în care este nevoie de fonduri pentru reparații și investiții în locomotive și vagoane. Sindicaliștii spun că deși statul cunoaște nevoia mare de investiții pentru a crește siguranța pe calea ferată și de a îmbunătăți condițiile de circulație, totuși a redus cu 10% compensația pe care compania feroviară o primește. Ceferiștii se plâng de degradarea condițiilor de muncă, dar și de salarizarea scăzută. În prezent, salariu mediu net la CFR Călători este de aproape 4.200 de lei.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: „Eu vă spun că dacă cerem responsabilitate, atâta timp cât ții nivelul de salarizare foarte jos, sigur că scade și calitatea umană, dacă îmi permiteți să spun asta.”

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap