PSD Roman

September 19, 2020

Încă un cadru medical a murit, infectat cu coronavirus

În lupta cu inamicul nevăzut, dar şi cu nepăsarea oamenilor, medicii plătesc tributul. Un asistent de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova s-a stins fulgerător la 45 de ani, după ce a fost infectat cu coronavirus. Din păcate, colegii lui din Constanţa nu l-au mai putut salva.

  • Bărbatul a primit diagnosticul în timp ce era în concediu la mare, cu familia.
  • Florin Cazacu avea 45 de ani

Florin Cazacu avea 45 de ani şi era de mai bine de 15 ani asistent medical la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. La începutul lunii iulie, plecase la mare împreună cu familia: soţia, şi ea cadru medical, şi cei doi copii. Încă din primele zile de concediu însă, bărbatul a început să se simtă rău şi a fost internat la Spitalul din Constanţa. Nu a crezut că se infectase cu coronavirus până nu a făcut testul.

 

La fel de agresiv a fost virusul şi în cazul lui Ionică Potop, asistent medical la spitalul din Vidra, judeţul Vrancea.

Avea 49 de ani, iar 30 de ani din viaţă a luptat ca să-i salveze pe alţii. Ambulanţa l-a luat chiar de la serviciu, iar bărbatul a fost transferat la spitalul din Focşani, direct la Terapie Intensivă. Rezultat: pozitiv la coronavirus.

 

Pintilie Silviu, primar Vidra: “Au fost nişte complicaţii, s-ar părea că a mai avut şi alte probleme, probleme respiratorii, plămâni. Culmea este că a avut şi momente când a ieşit negativ la coronavirus, la test. Cică chiar ieri ar fi ieşit negativ, dar virusul a influenţat evoluţia bolii lui”

14 zile s-a luptat să trăiască. Soţia şi fiul lui, student în anul 3 de facultate, erau convinşi că va învinge boala. Însă starea lui s-a agravat. Ieri, a fost transferat la Institutul Marius Nasta din Bucureşti, unde i-a fost declarat decesul.

Sfidarea şi nepăsarea sunt decontatete de angajaţii din spitale. Un alt cadru medical, medic cardiolog la Botoşani se zbate acum între viaţă şi moarte la Insitutul Matei Balş din Bucureşti. Şi el a fost transferat direct în secţia de Terapie Intensivă.

De la începutul pandemiei, 3.355 de cadre medicale s-au infectat cu coronavirus.

PNL Roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.