April 17, 2021

Incendiu astă noapte în Neamț

Prin apel la 112, în jurul orei 23:18, pompierii au fost alertați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Ruseni,  comuna Borlești.
Incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperișului și la etajul unei clădiri P+1, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință și la o casă aflată în imediata vecinătate,  la o distanță de aproximativ doi metri.
Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu patru autospeciale de stingere,  o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălţime,  o ambulanță SMURD, voluntari din cadrul SVSU Roznov cu o autospecială de stingere și voluntari din cadrul SVSU Borlești.

Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite.  A ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 350 mp (construit din astereală lemn cu învelitoare din draniță) și bunurile materiale aflate la etajul clădirii ( obiecte de mobilier,  materiale textile   aparatură electrică și electrocasnică  etc).
Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind scânteile purtate de vânt și căzute pe materiale combustibile.
Intervenția a durat aproximativ patru ore.
Proprietarii locuinței au suferit atacuri de panică. Aceștia au primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD,  refuzând transportul la spital.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.