Dental Alliance
December 11, 2023

Incendiu devastator la o locuință din satul Viișoara, comuna Alexandru cel Bun, județul Neamț

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

La ora 23:51, în noaptea recentă, un incendiu de proporții a izbucnit într-o gospodărie din pitorescul sat Viișoara, situat în comuna Alexandru cel Bun, județul Neamț. Autoritățile au fost alertate rapid, iar pompierii au intervenit prompt pentru a stinge flăcările și a limita pagubele produse de foc.

Incendiul a pus în mișcare o amplă operațiune de intervenție, la care au participat echipe de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) din comuna Alexandru cel Bun. Din fericire, persoanele aflate în locuință au reușit să se autoevacueze înainte de sosirea forțelor de intervenție, evitând astfel orice risc pentru viețile lor.

Când primele echipaje de intervenție au ajuns la locul incidentului, incendiul se manifesta cu violență, cuprinzând acoperișul unei case cu parter, etaj și mansardă, precum și o anexă gospodărească ce adăpostea o bucătărie de vară și centrala termică a locuinței. Existând posibilitatea propagării flăcărilor și la locuința învecinată, pompierii au intervenit cu determinare pentru a controla și lichida incendiul în cel mai scurt timp posibil.

Flăcările au distrus acoperișurile casei, pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați, și anexei gospodărești, pe o arie de aproximativ 100 de metri pătrați. Bunurile materiale din interiorul ambelor construcții au suferit deteriorări semnificative, ca urmare a ravagiilor provocate de foc.

Cauza incendiului este în curs de investigație, dar se presupune că scânteile purtate de vânt și căzute pe materiale combustibile ar fi putut declanșa acest dezastru. Din fericire, în urma incendiului, nu au fost înregistrate victime umane.

Incidentul reprezintă un avertisment cu privire la importanța vigilenței în ceea ce privește siguranța împotriva incendiilor, iar autoritățile îndeamnă locuitorii să fie precauți și să respecte regulile de siguranță pentru a preveni astfel de tragedii. Echipajele de intervenție au depus eforturi notabile pentru a limita pagubele și pentru a asigura siguranța comunității din Viișoara și din comuna Alexandru cel Bun.

Autoritățile locale și specialiștii în domeniul investigației incendiilor continuă să analizeze circumstanțele exacte care au condus la acest incident devastator.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap