October 24, 2021

Incendiu la o hală a unui producător de lemn termotratat din județul Neamț

incendiu hala

Un incendiu a izbucnit miercuri seară, la hala unui producător de lemn termotratat din orașul Târgu Neamț, județul Neamț.

Potrivit ISU Neamț, prin apel la 112, în jurul orei 23:25, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o hală a unui operator economic, producător de lemn termotratat, din orașul Târgu Neamț.

La ajungerea forțelor de intervenție s-a constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă la materialul lemnos din interiorul unui cuptor tehnologic și la acoperișul halei, cu posibilitatea propagării la materialul lemnos depozitat în incinta halei.

Pompierii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite.

Au ars aproximativ 24 mc de material lemnos, 160 mp din acoperișul construcției (construit din astereala din lemn cu învelitoare din tablă) și s-au deteriorat 200 mp din acoperiș.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic, ca urmare a unei erori produse în sistemul de monitorizare a cuptorului tehnologic.

Conform sursei citate, în urma incendiului nu au fost înregistrate victime.

Intervenția a avut un grad ridicat de risc deoarece în interiorul halei exista o conductă de gaz, ce se afla în imediata apropiere a locului producerii incendiului, dar și din cauza fumului degajat.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu patru autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.