Dental Alliance
December 9, 2023

Incendiu violent într-o localitate din Neamț. Au ars acoperișul unei case parohiale, o magazie și un adăpost de animale

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Un incendiu violent a izbucnit, sâmbătă dimineață într-o gospodărie din județul Neamț. Flăcările s-au manifestat la acoperișul casei parohiale,, la un adăpost de animale și o magazie.

Potrivit ISU Neamț, sâmbătă dimineață, la ora 05:20 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la casa parohială din localitatea Cut, în comuna Dumbrava Roșie.

Incendiul se manifesta generalizat la un adăpost pentru animale și o magazie dintr-o gospodărie și la acoperișul casei parohiale (P+E+M), la o anexă gospodărească (învecinată cu adăpostul pentru animale), la acoperișul unei hale de depozitare a unui operator economic.

Până la sosirea forțelor de intervenție din casa parohială s-au auto-evacuat o femeie și doi copii.

Persoanele nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Au ars: acoperișul casei parohiale (construit din astereală din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 400 metri  pătrați, planșeul din lemn de la 8 camere situate la primul etaj, elemente de tâmplărie din componența ferestrelor, mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, acoperișul anexei (casei parohiale) cu suprafață de 100 metri pătrați și aproximativ 200 kg de câlț.

incendiu neamt (7)

De asemenea au ars magazia din lemn cu bunurile din interior (5 mc cherestea, 0,5 mc lem de foc, 100 kg cereale și adăpostul pentru animale cu suprafața de 40 metri pătrați în care se aflau 2 iepuri și 37 de păsări.

Incendiul a cuprins și acoperișul unei hale de depozitare pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un cablu deteriorat/neizolat corespunzător ce se afla în adăpostul pentru animale.

Intervenția a durat aproximativ 7 ore.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (5 autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD), Detașamentul de pompieri Roman ( o autospecială de stingere) și SVSU Dumbrava Roșie.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap