January 22, 2022

Începând de astăzi, toate persoanele care intră în ţară, cetăţeni români sau străini, trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF)

Documentul este utilizat deja la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană.
• Formularul poate fi accesat și completat pe platforma https://plf.gov.ro cu maximum 24 de ore înainte de a te prezenta la intrarea în România. Formularul NU trebuie printat.
• Verificarea existentei Formularului Digital de intrare in Romania nu va afecta timpul de aşteptare la controlul de frontieră, având în vedere ca este citit automat de dispozitivele Poliției de Frontieră Române.
• Tot începând de astăzi, cetățenii care intră în România nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația epidemiologică, verificată până acum de DSP la punctele de trecere a frontierei, întrucât toate datele din declarația epidemiologică se regăsesc în formularul digital de intrare în România.
• Formularul digital de intrare în România va scurta timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei prin faptul că cetățenii vor avea de trecut un singur filtru, nu două ca până în prezent, verificarea datelor fiind făcută automatizat.
• În situaţia în care se constată că persoana care s-a prezentat în punctul de trecere nu a completat formularul digital, i se permite intrarea în ţară dar are obligaţia legală de a-l completa într-un termen de 24 de ore de la data intrării.
• Nerespectarea acestei obligaţii de a completa Formularul digital de intrare în România se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.