Mon. Jan 21st, 2019

INCONŞTIENŢĂ UCIGAŞĂ. Şoferul microbuzului implicat în accidentul din Ungaria transmitea Live pe Facebook în momentul impactului. VIDEO

Un teribil accident a curmat nouă vieţi pe drumul naţional 4 din Ungaria. Nouă români au murit după ce un microbuz înmatriculat în România s-a ciocnit violent cu un camion.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), accidentul a avut loc pe drumul naţional 4 din Ungaria, în apropierea localităţii Ceglédbercel, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România, unde  un microbuz înmatriculat în România s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi s-a ciocnit cu un camion care se deplasa pe contrasens.  Ministerul Afacerilor Externe a anunţat marţi seară că a activat celula de criză şi a făcut demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor. Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei judeţului Pest, citat de MTI şi preluat de hirado.hu, şapte bărbaţi şi două femei şi-ar fi pierdut viaţa în accident, iar la identificarea victimelor au participat atât partea ungară, cât şi cea română.

Şoferul microbuzului implicat în accidentul din Ungaria, în urma căruia nouă români au murit, transmitea Live pe Facebook şi asculta o manea, în momentul impactului, potrivit unei înregistrări care a apărut pe reţelele de socializare. Potrivit unor informaţii difuzate de observator.tv, autorul tragediei din Ungaria a mai fost implicat în două accidente grave. Ultimul a avut loc anul trecut, în urma căruia o tânără de 21 de ani a intrat în comă. Înregistrarea care a apărut pe reţelele de socializare este făcută de o persoană care a urmărit pe telefonul mobil transmisia Live a şoferului microbuzului. Acesta s-a filmat în timp ce se afla la volanul autovehicului şi se observă cum se uită pe telefonul mobil de mai multe ori. În spatele acestuia, se aud şi se văd câţiva dintre pasagerii microbuzului. La un moment dat, şoferul intră pe contrasens, angajându-se într-o depăşire periculoasă, însă nu pare să realizeze că din faţă vine un camion. Înregistrarea surprinde chiar momentul impactului dintre microbuzul înmatriculat în Mureş, în care se aflau nouă persoane, şi camionul încarcat cu nisip. Pe Internet există şi alte înregistrări video care surprind impactul puternic dintre cele două autovehicule.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.