Dental Alliance

INFORMARE METEO: ANM anunță instabilitate atmosferică în toată țara. Vânt, ploi și frig până luni dimineața. La munte va ninge

0
YRY Residence

Administrația Națională de Meteorogie a emis o informare meteo pentru intervalul 16 aprilie ora 12,00 – 18 aprilie ora 10. ANM anunță că vremea se va răci accentuat cu intensificări ale vântului. La munte va ninge. Va ploua în toate regiunile și pe arii restrânse.

”În intervalul menționat, local și temporar vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar izolat peste 60 km/h. Va ploua în toate regiunile și pe arii restrânse, în sudul și sud-estul țării, se vor acumula cantități de peste 15…20 l/mp, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (16 aprilie) vor fi și manifestări de instabilitate atmosferică.

La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent, iar pe creste rafalele vor depăși 65…70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Valorile termice vor fi în scădere semnificativă, astfel că duminică (17 aprilie), vremea va fi deosebit de rece în toată țara.

Notă: La începutul săptămânii viitoare vremea se va menține deosebit de rece și va continua să ningă, în special la munte, precizează ANM.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni, până în 16 mai. Prognoza meteo pentru Paști și 1 Mai

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, până în 16 mai.

Prognoza meteo: săptămâna 18-24 aprilie

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în zonele montane.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea estică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Temperaturi maxime: maxime între 8 și 21 de grade (mai cald în sud); în weekend-ul de Paște, maxime de 18-20 grade; la Constanța, doar 16 grade Celsius

Precipitații: ploi în intervalul 18-19 aprilie, respectiv 21-22 aprilie

Prognoza meteo: săptămâna 25 aprilie – 1 Mai

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Temperaturi maxime: maxime între 15 și 22 de grade

Precipitații: ploi aproape în fiecare zi, în special în Transilvania; va ploua în a doua zi de Paște; de 1 Mai, deocamdată nu sunt anunțate precipitații

Prognoza meteo: săptămâna 2-8 mai

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Temperaturi maxime: maxime între 15 și 24 de grade (mai cald în vest și sud)

Precipitații: ploi în 2-3, 5 și 7 mai, în Transilvania; în 7 mai și în vest

Prognoza meteo: săptămâna 9-16 mai

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

Temperaturi maxime: maxime între 15 și 25 de grade (mai cald spre finalul intervalului, la Alba Iulia)

Precipitații: ploi/furtuni în 9-10 mai și 15 mai (Transilvania și Banat)

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap