Dental Alliance
September 26, 2022

INFORMARE METEOROLOGICĂ de ploi și intensificări ale vântului în Moldova

Acoperisul1

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate07 februarie, ora 10:00 – 09 februarie, ora 12:00

Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului;

Zona afectată: Moldova

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, pe arii mai extinse în cursul zilei de luni (8 februarie), când îndeosebi în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp. La munte, la altitudini mai mici de 1800 m, ploile vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă.  Vântul va prezenta intensificări în zona de munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80 km/h, iar local și temporar și în restul regiuni, în general cu viteze de 40…60 km/h. Pe crestele montane și,  trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată.

 

 

Notă: În prima jumătate a săptămânii viitoare, vor mai fi intervalele cu ploi mai însemnate cantitativ, precum și cu intensificări ale vântului.


COD GALBEN

Interval de valabilitate: 07 februarie, ora 12:00 – 08 februarie, ora 20:00

Fenomen vizat: polei

Zona afectată: Moldova

Temporar, în cea mai mare parte a regiunii, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie și burniță, iar pe arii extinse se va semnala polei, la început în sudul regiunii, apoi mai ales în nord și centru.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.