January 19, 2021

Înscrieri LOTERIA VIZELOR: De ieri 7 octombrie, românii care visează la o viaţă în America, pot aplica în programul vizelor SUA

Autorităţile americane anunţă că miercuri, 7 octombrie, încep înscrierile pentru Loteria Vizelor. Departamentul de Stat precizează că înscrierile se fac exclusiv online şi nu se percep taxe. Potrivit Ambasadei SUA în România formularele pot fi completate începând de la ora 19.00, ora României, până pe 10 noiembrie.

Perioada de înscriere în Programul DV-2022 se încheie la data de 10 noiembrie 2020. Programul DV-2022 se desfășoară exclusiv în format electronic și nu se percepe nicio taxă de înscriere.

Departamentul de Stat lansează o nouă ediţie a Loteriei Vizelor „Diversity Immigrant Visa DV-2022”. De miercuri până pe 10 noiembrie, Diversity Visa pune la dispoziţia persoanelor din ţările participante care îndeplinesc câteva cerinţe simple, vize de rezidenţă permanentă în Statele Unite.

Candidaţii trebuie să ataşeze la dosar o poză recentă, fără ochelari, iar participanţii vor fi descalificaţi dacă vor trimite fotografii utilizate la ediţiile precedente ale loteriei vizelor.

Solicitantul principal trebuie să includă în cererea de înscriere datele aferente unui pașaport valabil la momentul înscrierii în programul DV, cu excepția situației în care nu este posibil să obțină pașaportul și se încadrează într-una dintre cele trei excepții enumerate în instrucțiunile Programului DV-2022.

Participanții trebuie să includă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele șase luni, conformă cu cerințele publicate în instrucțiunile Programului DV-2022.

Înregistrările trimise care conțin aceleași fotografii utilizate la solicitarea de înscriere în Programul DV dintr-un an anterior sau care nu întrunesc cerințele cuprinse în instrucțiuni vor atrage declararea solicitantului ca ineligibil pentru acordarea unei vize de tip DV.

Înregistrările pot fi trimise numai electronic, prin completarea unui formular ce se găseşte pe site-ul ambasadei SUA în România. Pentru participarea la programul Loteria Vizelor nu se percepe nicio taxă.

Solicitările care se califică vor fi selecţionate în mod aleatoriu de un computer. Câştigătorii vor fi anunţaţi tot online, anul viitor, în luna mai.

LOTERIA VIZELOR: Condiții de participare, procedură de înscriere

Comunicatul publicat pe siteul Ambasadei SUA

Departamentul de Stat anunță că perioada de înscriere în Programul DV-2022 începe la data de 7 octombrie 2020 și se încheie la data de 10 noiembrie 2020. Programul DV-2022 se desfășoară exclusiv în format electronic și nu se percepe nicio taxă de înscriere.

Perioada de înscriere:

Trimiteți cererile de înscriere pentru Programul DV-2022 începând de miercuri, 7 octombrie 2020, orele 19:00 (ora României) până marți, 10 noiembrie 2020, orele 19:00 (ora României).

Cum: Departamentul de Stat va desfășura programul DV-2022 exclusiv în format electronic, inclusiv înscrierea. Nu se acceptă cereri în format pe hârtie! Cererile de înscriere în Programul DV-2022 se trimit electronic AICI

Taxe LOTERIA VIZELOR : NU SE PERCEPE NICIO TAXĂ de înscriere în Program.

Câte cereri de înscriere am voie să depun? Legea permite trimiterea unei singure cereri de înscriere în numele unei persoane, pe durata perioadei de înscriere. Participanții care trimit mai multe cereri vor fi declarați ineligibili pentru acordarea unei vize de tip „Diversity Visa-DV”.

Cerințe importante pentru înscriere:

Vă atragem atenția că solicitantul principal trebuie să includă în cererea de înscriere datele aferente unui pașaport valabil la momentul înscrierii în programul DV, cu excepția situației în care nu este posibil să obțină pașaportul și se încadrează într-una dintre cele trei excepții enumerate în instrucțiunile Programului DV-2022 , care pot fi consultate AICI.

Participanții trebuie să includă câte o fotografie recentă, făcută în ultimele șase luni, conformă cu cerințele publicate în instrucțiunile Programului DV-2022.

Înregistrările trimise care conțin aceleași fotografii utilizate la solicitarea de înscriere în Programul DV dintr-un an anterior sau care nu întrunesc cerințele cuprinse în instrucțiuni vor atrage declararea solicitantului ca ineligibil pentru acordarea unei vize de tip DV.

Este foarte important ca participanții să păstreze numărul unic de confirmare până cel puțin la data de 30 septembrie 2022.

Cererile de înscriere trimise conform instrucțiunilor vor genera o pagină de confirmare, care conține numele solicitantului și un număr unic de confirmare, pe care solicitantul trebuie să o tipărească.

Pagina de confirmare va furniza informațiile pe care particpantul trebuie să le utilizeze pentru a verifica electronic statusul cererii sale de înscriere prin opțiunea „Verificare status cerere de înscriere” (Entrant Status Check) de la adresa: dvprogram.state.gov.

Numai participanții care au informațiile din pagina de confirmare vor putea verifica statusul cererii lor de înscriere și, în cazul în care vor fi selectați, vor putea primi instrucțiuni cu privire la procedura de solicitare a vizei și notificări cu privire la programarea lor la interviul pentru obținerea vizei.

Este cunoscut faptul că numeroși intermediari lipsiți de scrupule s-au oferit să faciliteze înscrierea participanților în program, păstrând datele din pagina de confirmare și ulterior pretinzând sume suplimentare de bani în schimbul informațiilor referitoare la cererea de înscriere. Participanții pot evita acest lucru, asigurându-se că ei sunt cei care primesc numărul unic de confirmare la momentul înscrierii.

Selecția:

Începând cu data de 8 mai 2021, toți participanții din Programul DV-2022, inclusiv cei care nu au fost selectați, vor avea posibilitatea să verifice electronic statusul cererii lor de înscriere, prin opțiunea Entrant Status Check, de la adresa: dvprogram.state.gov.

Pe aceeași pagină, Entrant Status Check, participanții selectați vor putea găsi informații despre cum pot să solicite acordarea vizelor de tip DV pentru ei și pentru membrii eligibili ai familiei. Tot prin intermediul opțiunii Entrant Status Check, Departamentul de Stat va confirma programarea la interviul pentru acordarea vizei.

LOTERIA VIZELOR: ATENȚIONĂRI de la Departamentul de Stat

Atenție! Dacă primiți un e-mail prin care sunteți anunțat(ă) că ați fost selectat(ă) și vi se solicită sume de bani, este vorba de o fraudă – nu deveniți victimă! Utilizați exclusiv opțiunea Entrant Status Check de pe pagina oficială pentru a verifica dacă ați fost selectat(ă).

Departamentul de Stat NU va trimite participanților selectați scrisori de notificare sau de programare a interviului pentru obținerea vizei prin poștă sau prin e-mail.

Începând cu data de 8 mai 2021, pentru a verifica dacă au fost selectați, participanții vor avea posibilitatea să introducă numărul lor de confirmare pentru programul DV-2022, prin opțiunea Entrant Status Check, disponibilă pe siteul porogramului.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.