Dental Alliance
November 29, 2023

Iohannis a numit ministru interimar la Educație

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul prin care ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, este desemnat ministru interimar al Educaţiei.

De asemenea, şeful statului a semnat decretul prin care ia act de demisia lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a demisionat. El și-a anunțat demisia, joi seara, într-o postare pe Facebook, în care nu a pomenit nimic despre scandalul de plagiat în care a fost implicat în ultimele zile, în care i s-a cerut insistent demisia.

“Am decis, din proprie iniţiativă, să demisionez din funcţia de ministru al Educaţiei. A fost o şansă şi o onoare pentru mine să încep reformarea din temelii a sistemului naţional de învăţământ. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul în CV. Aveam şi una şi alta. Am venit într-un moment extrem de dificil, cu dorinţa de a schimba lucrurile în bine”, a scris Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţie.

Printre numele vehiculate pentru înlocuitorii lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației se află consilierul prezidenţial Ligia Deca, unul dintre artizanii proiectului “România educată”. Dar și secretarul de stat Gigel Paraschiv, care ar fi fost propus chiar de liderul PSD Marcel Ciolacu.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap