April 11, 2021

Iohannis: Începând din 8 februarie, majoritatea școlilor se REDESCHID

 

Președintele Klaus Iohannis a anunâat, joi, că, începând cu 8 februarie se redeschid școlile. Decizia a fost luată în urma discuțiilor avute cu ministrul Sănătății, ministrul Educației, dr. Raed Arafat și dr. Adriana Pistol.

”Am ajuns în unanimitate la o concluzie: începând din semestrul 2, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni”, a declarat președintele.

Potrivit președintelui, se revine practic la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate.

”Astfel, în localitățile din scenariul galben, lucrurile se schimbă: merg în continuare la școală și grădiniță: copiii de grădiniță, ciclul primar 1-4 și 8-12. Pentru localitățile din scenariul roșu continuă să meargă la școală copiii de grădiniță și de ciclul primar, ceilalți nu. Când se ajunge la rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează, școlile de închid”, a mai spus Iohannis.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.