June 17, 2021

Ion Iliescu, internat la Fundeni, “nu e păcăleală”

Iliescu, în vârstă de 89 de ani, a fost internat, luni, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu” din Capitală pentru investigaţii amănunţite la inimă. Medicii analizează dacă o să fie operat. 

Fostul președinte s-a simțit rău și a mers singur luni la spital. De la spitalul Elias a fost trimis la Fundeni.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, dr. Silviu Negoiţă, a declarat că Ion Iliescu s-a prezentat luni la un control la această unitate spitalicească, medicii observând că fostul preşedinte prezenta dificultăţi respiratorii.

„Ion Iliescu s-a prezentat luni, la ora 11.00, la spitalul nostru, pentru un control periodic, însă medicii au decis să transfere pacientul la C.C. Iliescu, asta pentru că domnul Iliescu prezenta o respirație greoaie, dispnee. Pentru siguranța dumnealui s-a decis transferul. Nu era în stare gravă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgență Elias.

Ion Iliescu a mai avut probleme de sănătate. În mai 2005, a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru lărgirea a cinci vase de sânge, la Spitalul Elias.

În iunie 2007 a ajuns din nou în sala de operaţie, de data aceasta la Paris. Atunci, medicii i-au pus al şaselea stent.

În 2012, fostul șef de stat a mai suferit o interventie chirugicala. De data aceasta, medicii de la Elias i-au cauterizat un polip apărut pe colon.

Născut la data de 3 martie 1930, la Oltenita, Ion Iliescu a condus statul român în trei rânduri, ca președinte al CFSN între 22 decembrie 1989-1992, apoi ca președinte ales al României între anii 1992-1996 și 2000-2004. Între 1996-2000 și 2004-2008 a fost senator din partea PSD. A fost președinte de onoare al PSD.

Ion Iliescu, pus sub acuzare în Dosarul Revoluţiei și al Mineriadei

Procurorii Secţiei militare din Parchetul Generel anuntau, la sfarsitul anului trecut, că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil Dumitrescu, în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989.

Ion Iliescu, membru şi preşedinte al C.F.S.N., Gelu Voican Voiculescu, membru C.F.S.N. şi fost vice prim-ministru al Guvernului României, Iosif Rus, fost comandant al Aviaţiei Militare, şi Emil (Cico) Dumitrescu, fost membru CFSN, sunt acuzaţi în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989 de infracţiuni contra umanităţii.

„Probatoriul administrat în cauză relevă că inculpaţii Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu ar fi dezinformat în mod direct prin apariţiile televizate şi emiterea de comunicate de presă (contribuind astfel la instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului), ar fi participat la dezinformarea şi diversiunea exercitate pentru executarea cuplului Ceauşescu şi ar fi acceptat şi asumat politic acte diversioniste comise de unele cadre cu funcţii de conducere din M.Ap.N., fără a interveni pentru stoparea lor”, spun procurorii.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.