January 16, 2022

Ionel Arsene: Atelier pentru tinerii de peste 18 ani cu dizabilități din centrul școlar pentru educație incluzivă din Roman

Am condus astăzi o ședință extraordinară a Consiliului Județean Neamț, în cadrul căreia am aprobat mai multe proiecte prin care urmărim continuarea în bune condiții a activităților pe care le derulează instituția noastră și instituțiile din subordinea legislativului nemțean.
Cu votul consilierilor județeni am predat din administrarea Consiliului Județean în administrarea Consiliului Local Târgu-Neamț a unui tronson de 2,6 km, aflat în intravilanul orașului, pentru că s-a finalizat modernizarea lui prin implicarea legislativului județean. Tot astăzi am predat către Consiliul Local Bicazu Ardelean 630 de metri din drumul județean DJ 127A, pe care administrația locală va realiza o amenajare pietonală și va executa lucrări pentru scurgerea apelor pluviale.
La Dragomirești, acolo unde se realizează un centru social, vom înființa un atelier protejat, pentru a locui tinerii de peste 18 ani, cu diverse dizabilități, care, conform legii, nu mai au voie să locuiască în centrele școlare pentru educație incluzivă de la Ștefan cel Mare și Roman. În respectivul atelier vor exista spații adecvate nevoilor lor și vor putea realiza activități de formare, dezvoltare și perfecționare a abilităților prin muncă.
Le mulțumesc consilierilor pentru votul acordat și pentru faptul că împreună reușim să organizăm un nou eveniment în județul nostru, Târgul „Produs în Neamț“, care va avea loc în acest week-end, la Piatra-Neamț, pe platoul Curții Domnești.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.