Dental Alliance
October 2, 2023

Copiii cu dizabilități din zona Roman vor avea un Centru de recuperare modern

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Au început lucrările pentru un Centru de recuperare în Roman, destinat copiilor cu vârste între o lună și 18 ani, cu probleme de sănătate neuro-psiho-motrică. Unitatea va fi dotată cu aparatură modernă, iar micuții vor beneficia de gimnastică medicală, masaj de recuperare, asistență și consiliere socială, consiliere psihologică individuală și de grup, ergoterapie, instruire educațională, logopedie și evaluarea afecțiunilor și a disfuncționalităților.
Beneficiarii vor urma programe individualizate în funcție de necesitățile și recomandările personalului de specialitate.
„Sunt bucuros că acest centru de recuperare va deveni funcțional în scurt timp și că va oferi servicii și pacienților din cele 27 de comune limitrofe Romanului. Până acum, recuperarea medicală se putea realiza doar în mediul privat, contra cost, iar multe familii renunțau să își mai trateze copiii din lipsa banilor.
Din bugetul Consiliului Județean Neamț s-au alocat 972.000 lei pentru realizarea acestei unități de recuperare, care va funcționa în cadrul Centrului Zonal de Asistență a Persoanelor Aflate în Dificultate Roman.
În calitate de președinte al Consiliului Județean Neamț am susținut toate proiectele care vizează îmbunătățirea condițiilor de tratament pentru copiii aflați în situații dificile . Acum vom asigura, cu ajutorul personalului medical calificat, servicii de recuperare, reabilitare a micuților din zona Roman și le vom da posibilitatea să socializeze și să se integreze în societate“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap