September 17, 2021

Ionel Arsene: De sâmbătă, drumul județean, Izvoru Muntelui- Durău, DJ 155F AXIAL va fi redat traficului

Modernizarea acestui drum cu o lungime de 20 de kilometri, care leagă Stațiunea Durău de Izvorul Muntelui, s-a finalizat anul trecut și reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte ce vizează modernizarea infrastructurii rutiere nemțene, din primul meu mandat de președinte al Consiliului Județean.
Astăzi, înainte de reluarea circulației pe DJ 155F Izvorul Muntelui – Durău, am fost în zonă și am verificat cum se execută ultimele pregătiri, având în vedere că ruta a fost închisă în perioada rece din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și a unor mici alunecări de teren, care au colmatat în unele zone șanțurile betonate și calea de rulare. În perioada cât nu s-a circulat pe Axial, Romsilva a executat lucrările necesare pentru corectarea torenților din vecinătatea drumului, astfel încât să nu se mai înregistreze scurgeri de aluviuni pe partea carosabilă.
Știu că foarte mulți turiști și nemțeni care locuiesc pe Valea Muntelui așteaptă cu nerăbdare să se redeschidă Axialul și astăzi pot anunța reluarea circulației începând cu data de 15 mai.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.