December 6, 2021

Ionel Arsene: La Dragomirești, la al doilea centru se toarnă centura la cota zero, unde vor fi mutați asistații din cadrul Complexului de Servicii pentru Persoane Adulte cu Handicap Roman

Al doilea centru care se construiește la Dragomirești, în vecinătatea celui care va adăposti bolnavii de la Spitalul Războieni, se lucrează pentru turnarea centurii. Până acum s-a realizat adăpostul de apărare antiaeriană și este aproape gata partea de zidărie din subsol. Începând de astăzi se lucrează la cofrajul pentru placa de la cota zero, care presupune turnarea stâlpilor, lateralelor, grinzilor și centurii.
În acest centru vor fi mutați asistații din cadrul Complexului de Servicii pentru Persoane Adulte cu Handicap Roman.
În cazul primului centru – cel de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni, sunt aproape de final 3 dintre cele 7 căsuțe în care vor fi mutați pacienții cu afecțiuni neuropsihice. Pentru finalizarea intervenției, la fiecare astfel de construcție lucrează câte 7-8 persoane. Dorința noastră este ca până la sfârșitul acestei luni să fie gata toate căsuțele.
Ritmul de lucru este extrem de susținut în cazul ambelor proiecte pe care le avem în derulare la Dragomirești! Vreau să realizăm cât mai mult din ele acum, cât timpul încă mai permite să se execute lucrări exterioare. Apoi, după venirea frigului, vom pune la punct aspectele ce țin de lucrările interioare.
Derulăm la Dragomirești două proiecte de circa 33 milioane de lei pentru unii dintre nemțenii cu probleme psihice, aflați în sistemul de protecție socială. Trebuie să le asigurăm acestor oameni condiții decente de trai, căci sunt suflete destul de chinuite de boli cumplite! Este și e o obligație morală a noastră, ca autorități județene, să le creăm un confort de care să se bucure, să aibă cele necesare pentru o viață în care să aibă tot ce le este necesar zi de zi!

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.