August 8, 2020

Ionel Arsene : Printre toate dezamăgirile pe care ni le servesc aproape zilnic de când au preluat guvernarea, liberalii își fac timp din când în când să se bucure

Aflu din presă că la noi în județ au motive serioase de a fi fericiți!!! După ce s-au bucurat de reabilitarea Casei Celibidache din Roman, de faptul că spitalul din Roman a fost dotat cu aparatură medicală nouă ori că Spitalul Regional din Iași va fi construit de la zero, acum sunt bucuroși că se reabilitează Secția de Oncologie din Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Bine că au timp să se bucure… dar de bun simț ar fi să recunoască faptul că bucuria lor vine ca rezultat al insistențelor mele, al eforturilor depuse de echipa de la Consiliul Județean și nu în ultimul rând se datorează guvernării PSD, care a avut un program de Guvernare potrivit pentru dezvoltarea țării, adaptat nevoilor fiecărei regiuni!

E foarte trist că peneliștii își arogă merite, furând munca altora. Cred că trebuie ne bucurăm cu toții că județul Neamț a beneficiat de sprijin guvernamental cât PSD era la putere!

Ionel Arsene

Președinte, CJ Neamț

Dacă este să ne raportăm la contul de Facebook în dreptul căruia este numele lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, în ultimele zile s-au semnat  două contracte importante pentru sistemul de sănătate din Neamț.

Primul se referă la modernizarea Unității de Primiri Urgențe, în valoare de 7 milioane de lei. ”De la bugetul județului se va suporta suma de aproape 400.000 de lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 135.000 de lei, ceea ce reprezintă partea de cofinanțare. (…) În urma lucrărilor, la UPU vor fi asigurate circuite distincte pentru pacienți, însoțitori și personal medical, sisteme de ventilație, finisaje și legături funcționale interne. Tot prin acest proiect se vor realiza intervenții asupra clădirii în care funcționează UPU (Corp C3) prin recompartimentări și lucrări de anvelopare termică, se va asigura sistematizarea pe verticală etc. (…)Lucrarea este amplă și de durată, dar la finele ei, Unitatea de Primiri Urgențe de la Piatra Neamț va fi modernă și conformă cu cerințele UE”, scrie pe respectiva pagină de socializare.

Al doilea proiect, ”devenit certitudine”, se spune, este modernizarea Secției de Oncologie: ”Aceasta va fi reabilitată integral, cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, iar Consiliul Județean Neamț va asigura cofinanțarea. Lucrările vor dura circa un an și vor începe după ce vom obține toate avizele necesare pentru intervenții. La finalul proiectului, Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț va fi la nivel european!”, este asigurarea venită de la președintele CJ Neamț.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.