June 16, 2021

Ionel Arsene: Se vor achita salariile restante din sistemul de protecție socială!

Lăsați flămânzi și cu facturile neplătite de către liberali, a trebuit să găsesc soluții de ultimă oră din punct de vedere financiar și azi am acoperit unele dintre restanțele salariale ale angajaților din domeniul protecției sociale din Neamț.
Doar că problema nu este rezolvată definitiv, iar bugetul județului este destul de împovărat și nu poate suplini ceea ce nu face Guvernul, care are obligația legală de a suporta unele dintre aceste cheltuieli. Cer ferm peneliștilor să își onoreze obligațiile financiare față de sistemul de protecție socială din județul Neamț. Nu le voi permite să îi lase flămânzi și fără cele necesare traiului, fără căldură și apă, pe copiii care se regăsesc în centre! Și nici pe cei care muncesc pentru îngrijirea lor, ori pe angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, care vin la serviciu pentru un salariu! În ședința de astăzi am asigurat fonduri pentru veniturile restante pe luna septembrie și parțial pe octombrie.
În altă ordine de idei, astăzi am aprobat preluarea terenului din comuna Gârcina, pe care vom construi noul spital județean de urgență.
Este obiectivul principal al noului meu mandat de președinte. Deși am fi putut prelua terenul încă de la ședința trecută, consilierii PNL au considerat potrivit să tergiverseze o problemă esențială pentru județul nostru. Se pare însă că în al 12-lea ceas, au realizat importanța proiectului și nu s-au mai opus fără logică!

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.