Oana Bulai

December 1, 2020

Ionel Arsene: Teste pentru salariații din centrele DGASPC, făcute la 2 săptămâni de la primul apel pentru realizarea lor

Incompetența, inconștiența și bătaia de joc a peneliștilor au atins cote inimaginabile în județul Neamț. Teste pentru salariații din centrele DGASPC, făcute la 2 săptămâni de la primul apel pentru realizarea lor! Deși conducerea DGASPC Neamț a cerut în nenumărate rânduri, încă de pe 21 aprilie, ca angajații și beneficiarii din centrele de asistență și protecție socială din unitățile aflate în subordine să fie testați, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și ai Prefecturii nu au luat nicio măsură în acest sens!
 
Ba, mai mult, dând dovadă de ticăloșie, au întreprins controale împreună cu cei de la OPC și DSVSA, având un singur scop, acela de a da amenzi și a intimida!
 
În data de 23 aprilie a fost transmisă o nouă solicitare către DSP pentru testarea salariaților, urmată de o a treia, pe 27, și abia pe 28 aprilie s-a primit un răspuns că vor fi testați doar cei care își desfășoară activitatea în căminele pentru vârstnici. Abia după adresa din 4 mai, în care se cerea din nou testarea salariaților din centrele unde asistați sunt copii, după acest al patrulea strigăt disperat de ajutor, Direcția de Sănătate publică Neamț și-a făcut timp pentru testarea în aceste unități.
 
Este absolut jenant comportamentul lor! Dacă mai avem în vedere și faptul că le-au trebuit 2 săptămâni pentru a da aviz ca să funcționeze aparatul de testare moleculară real-time PCR, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pot afirma fără nici o exagerare că lucrurile sunt scăpate de sub control din punct de vedere al gestionării crizei pandemiei în județul Neamț. Și mai grav stau lucrurile în cazul aparatului pentru recoltarea plasmei convalescente, pe care peneliștii îl țin sigilat.
 
Câte cazuri în minus ar fi existat dacă se făceau testări la timp, la Spitalul Județean!? Rușine să vă fie! Vă bateți joc de populația județului nostru și de toată munca mea! Pentru toate aceste dovezi de incompetență, inconștiență și bătaia de joc la adresa nemțenilor, cer ferm demisia prefectului și a conducerii DSP Neamț!
Ionel Arsene

Președinte, CJ Neamț

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.