Dental Alliance
April 13, 2024

Ionel Arsene: Vom da în folosință gratuită pe perioada determinată cele unsprezece clădiri construite la Dragomirești

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

În ședința de Consiliu Județean de mâine, 2 februarie, voi supune dezbaterii plenului un proiect de hotărâre prin care vom da în folosință gratuită pe perioada determinată cele unsprezece clădiri construite la Dragomirești, sat Vad, unde va funcționa Complexul Rezidențial de Servicii Sociale Războieni, către Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică (CRSS) Războieni, în prezent Complex Rezidențial pentru Servicii Sociale Războieni, astfel încât unitatea să poată funcționa cât mai repede posibil.
Facem acest demers având în vedere, pe de o parte, nevoia urgentă de noi spații pentru centrul de la Războieni, iar pe de alta, necesitatea îndeplinirii unui cadru legal de exploatare specifică a noilor construcții, în sensul asigurării în condițiile legii a cheltuielilor de funcționare produse de noile spații.
Investiția derulată de Consiliul Județean Neamț la Dragomirești este cea mai importantă din domeniul asistenței sociale. Am construit acolo o extensie a Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni pentru a fi găzduiți atât o parte din asistații respectivei unități, cât și cei de la CIA Roman.
Pe lângă faptul că județul va avea un centru pentru persoanele cu dizabilități modern, dotat la standarde înalte, se vor crea circa 100 de noi locuri de muncă. Sunt aspecte extrem de importante care vor fi atinse prin realizarea acestui proiect din domeniul protecției și asistenței sociale
Valoarea totală a investiției este de circa 16 milioane de lei. Cu acești bani s-au realizat șapte case pentru cazarea asistaților, un corp central (spitalul, bucătăria, sala de mese și sala de activități), un corp administrativ și două clădiri anexă. Clădirile sunt pavilionare și includ toate funcțiunile principale necesare serviciilor medicale, administrative, de cazare, etc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.