September 26, 2021

IPS Ioachim, la douăzeci și unu de ani de slujire arhierească

În urmă cu 21 de ani, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a fost hirotonit în treapta de arhiereu vicar, cu titulatura de Ioachim Băcăuanul. Hirotonia a fost săvârşită pe 1 mai 2000 de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în prezența unui distins sobor de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.
De la acest eveniment binecuvântat pentru Eparhia Romanului și Bacăului s-au adunat în caierul timpului douăzeci și unu de ani de rodnică și nobilă slujire mărturisitoare a unuia dintre ierarhii emblematici ai Ortodoxiei românești, care păstorește în duhul filocalic al înaintașilor și cu părintească dragoste viața fiilor și fiicelor duhovnicești, reușind să dea o perspectivă nouă și înnoitoare misiunii ecleziastice, adaptată noilor exigențe ale timpului.
La ceas aniversar, prilejuit de împlinirea a 21 de ani de arhierie, Vă dorim ani mulţi binecuvântaţi de Dumnezeu, urări de sănătate, bucurii sfinte şi împliniri în misiunea sacerdotală pe care Arhiereul Hristos V-a încredinţat-o!
Întru mulți și binecuvântați ani,
Înaltpreasfințite Părinte Ioachim!

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.