Dental Alliance
August 18, 2022

Istoria și evoluția jocurilor de noroc până în 2021

Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

Jocurile de noroc au existat într-o formă sau alta pentru sute dacă nu chiar mii de ani în istoria umanității. În China au apărut primele jocuri de noroc pe table, în Egipt fiind primele zaruri create vreodată și chiar pariurile pe lupte de animale din trecut care au existat și au dus la apariția jocurilor de noroc din prezent.

Se spune că jocurile de noroc de cărți au apărut pentru prima oară în China în secolul 9, chiar dacă strategia și tipul de jocuri au rămas necunoscute, iar cărțile au reușit să fie asemănătoare cu cele folosite în prezent la poker. Cărțile erau deseori decorate cu forme umane, iar în timp ce jocurile au început să se răspândească în Europa, Regii și Reginele din pachet au început să apară. De-a lungul timpului, jocurile de noroc s-au dezvoltat și au devenit mult mai organizate și taxate de către stat.

Primele cazinouri sau case de jocuri de noroc au apărut în secolul 17 în Italia. Ridotto a apărut în Veneția în anul 1638 pentru a oferi un mediu de joc controlat, iar cazinourile au început să apară și în Europa în secolul 19. Jocurile precum Ruleta și Vingt-et-un au apărut în USA și s-au răspândit din Franța, iar bărcile cu abur pe Mississippi au devenit veniturile de la jocurile de noroc pentru foarte mulți traderi și fermieri bogați.

Primul aparat de jocuri de noroc a fost creat de Sittman and Pitt în New York. Primul aparat de sloturi video a apărut în 1976 ce a deschis calea către următoarele tipuri de sloturi ce au urmat.

1.Jocurile online

Treptat, după ce au fost deschise primele cazinouri fizice și tehnologia a evoluat au început să apară și cazinourile online. Cazinouromania.ro  este un exemplu de un cazino online unde îți poți începe activitatea ca parior sau poți juca la jocurile tale de noroc preferate. În 1994 au apărut și licențele ce urmau să fie oferite organizațiilor pentru a putea deschide cazinouri online. Primul program software produs și funcțional înainte de cazinourile online a fost creat de compania Microgaming, una dintre cele mai mari companii producătoare de programe software pentru cazinouri și sloturi online.

În anul 1996 au apărut și primele forme de organizare ale jocurilor și cazinourilor online, câștigurile urmând să fie impozitate și activitatea să fie legală. Acest lucru a încercat să facă cât mai legale și transparente operațiunile și tranzacțiile de la cazinourile online cu jucătorii lor. În 1999, a fost introdusă o lege care le interzicea companiilor să le ofere cetățenilor din SUA produse de tip jocuri de noroc online. Această lege nu a reușit să treacă, iar la sfârșitul aceluiași an a fost introdusă posibilitatea de jocuri de noroc multiplayer.

Primul dealer live dintr-un cazino online a apărut în 2003 care a încercat să redea cât mai fidel atmosfera dintr-un cazino real.

2.Jocurile pe mobil

Tehnologia a avansat tot mai mult și a reușit să atragă tot mai mulți jucători la cazinourile online. Studiile arată faptul că oamenii sunt mai înclinați să folosească dispozitivele mobile decât stațiile fixe cum sunt calculatoarele. Mulți jucători au dorit să aibă posibilitatea de a juca jocurile de noroc favorite în orice loc și în orice moment. Site-urile de jocuri de noroc de top au realizat această nevoie a utilizatorilor și în momentul de față există foarte multe aplicații mobile care le oferă utilizatorilor exact experiența pe care și-o doresc.
Jocurile pe mobil sunt preferate de utilizatori deoarece sunt mult mai convenabile, jucătorii având acces imediat la opțiuni de pariuri și au acces și la aplicațiile lor mobile favorite în exact același loc. Operatorii au recunoscut și ei strânsa legătură dintre rețelele de socializare și jocurile de noroc.

3.Jocurile de noroc pe blockchain

După cum tehnologia este într-o continuă evoluție, jocurile de noroc au început să funcționează și pe baza de blockchain-uri. Folosirea criptomonedelor pentru jocurile de noroc a început să fie tot mai populară în ultima vreme pentru cazinourile online și pot să fie utilizate și ca modalitate principală de plată sau chiar ca alternativă de plată la cele cu cardul de credit. Blockchain-ul oferă jucătorilor transparență în ceea ce privește tranzacțiile făcute, reduce margina casei(house edge) și scad costurile și taxele pentru tranzacții. În plus, blockchain-ul ii oferă anonimat utilizatorului, retrageri de bani aproape instante și depuneri, precum și lipsa de a introduce în platformă anumite documente sau de a crea un cont.

Tehnologia blockchain oferă aceleași caracteristici chiar și la jocurile de noroc, permițând oricui să fie membru al unui cazino. Foarte multe companii încearcă să creeze blockchain-uri capabile să reducă house edge-ul la 0%, taxe pentru tranzacții apropiate de 0 și numere generate automat favorabile pentru jucători.

Criptomonedele sunt o industrie care se dezvoltă cu pași repezi și oferă noi oportunități de plată chiar și pentru jocurile de noroc. Edgefund este un concept în plină dezvoltare care dorește să creeze un rulaj bancar comun pentru ca operatorii de jocuri de noroc de pe Edgefund să poată avea câștiguri foarte mari. Operatorii de jocuri de noroc vor putea să ofere șanse de câștig fixe cu risc financiar zero, profit garantat pentru operatori pentru fiecare pariu plasat de jucători și așa mai departe.

Concluzie
Cu siguranță că jocurile de noroc au apărut acum foarte mult timp, în diferite forme deoarece omului i-a plăcut dintotdeauna să își încerce norocul și să aibă posibilitatea de a câștiga ceva în schimb. De la pariurile pe luptele de animale, industria jocurilor de noroc s-a dezvoltat încât a creat platforme online care să ofere jucătorilor posibilitatea de a paria direct din confortul casei. Mai mult, s-au dezvoltat și aplicațiile mobile pentru telefon și chiar blockchain-uri, cele mai noi tehnologii introduse și la jocurile de noroc.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.