Italia anunţă carantinarea persoanelor care vin din România

Persoanele care au călătorit în România şi Bulgaria în ultimele 14 zile vor intra în carantină în momentul în care ajung în Italia.

  • Anunţul a fost făcut de ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza
  • Măsura este luată pentru a preveni înmulţirea cazurilor de Covid-19 importate

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a anunţat vineri că a semnat un ordin care instituie carantina pentru persoanele care au călătorit în România şi Bulgaria în ultimele 14 zile, decizie menită să prevină creşterea numărului de cazuri de Covid-19 importate.

Virusul nu este înfrânt şi continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare prudenţi şi atenţi”, a explicat ministrul italian într-o postare pe Facebook.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat decizia autorităţilor italiene şi a precizat că măsura se aplică până la data de 31 iulie, când va avea loc o reevaluare.

 
 

„Conform informațiilor oficiale comunicate de către autoritățile italiene, persoanelor care sosesc în Republica Italiană și care în ultimele 14 zile s-au aflat în România sau au tranzitat România li se aplică obligativitatea supravegherii medicale și autoizolării pentru o perioadă de 14 zile. Sunt exceptați de la această măsură membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri și de persoane și personalul navigant”, ne-a transmis MAE.

 

România a depășit joi Italia la numărul de cazuri active de COVID-19. Este vorba de cazurile care sunt tratate în acest moment, nu de totalul de cazuri de la debutul pandemiei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.