Tue. May 21st, 2019

“Judetenii” se bat in comunicate. Situatia, insa, ramane neschimbata.

Dupa ce, in urma cu cateva zile, pe emailul redactiei am primit un comunicat de la Oana Bulai (PSD), a venit astazi randul PNL sa ne transmita un comunicat de presa. Cele doua partide, ca peste tot in politica, se acuza reciproc de incompetenta, reusind, cu succes, sa evite realitatea.

Din aceste doua comunicate – repet, primite la doar doua zile distanta – am aflat ca membrii partidelor, atat PSD cat si PNL, sunt, de fapt, la datorie. Desi presedintele Ionel Arsene a facut distanta de un etaj in doua saptamani – realizare cu care s-a si laudat pe Facebook, iar consilierii judeteni PNL nu s-au prezentat la mai mult de trei sferturi din intalnirile consiliului, totusi, ei sunt la datorie. Asta reiese din comunicatele de presa, pe care vi le prezentam mai jos. (C. Foghel)

„Mugur Cozmanciuc, cel care se visa conducatorul Consiliului Judetean Neamt, a inceput sa glasuiasca. Din pacate, o face fals, exploatand ipocrit suferinta unor nemteni ce trec printr-o tragedie.

bulai-2Imediat ce s-a anuntat inceperea vacantei, Cozmanciuc a plecat sa isi linga ranile infrangerii in diverse insule, acolo unde este pus la curent, din cand in cand, cu ceea ce se intampla in Neamt. PNL a inventat prin liderul sau opozitia din concediu la mare.  Nu in acest fel se face opozitia adevarata, nu prin folosirea situatiilor tragice. Este lipsit de respect ca un presedinte de organizatie apeleaza la astfel de manevre pentru a fi in atentia publicului.

PSD si conducerea Consiliului Judetean sunt la datorie si muncesc pentru ca problemele cu care se confrunta judetul si nemtenii sa fie solutionate. Consiliul Judetean s-a implicat direct in cazul petrecut la spitalul judetean si a cerut demararea unor anchete in cel mai scurt timp. Noua conducere a CJ cauta solutii pentru ca problemele cu care se confrunta spitalul sa fie rezolvate, iar nemtenii sa beneficieze de conditii cat mai bune de tratament, pentru ca sanatatea este cu adevarat o prioritate pentru noi.

Ii recomandam lui Cozmanciuc sa mai vina la munca in Neamt atunci cand isi viziteaza colegii de la PNL din judetul sau, Iasi, sau cand mai trece pe la mentorul sau politic, Relu Fenechiu, care isi ispaseste pedeapsa la Vaslui. Ii rugam pe colegii lui sa-i explice cum se ajunge la Consiliul Judetean. Nu poti sa spui ca esti interesat de problemele din Neamt, iar tu sa fii prezent in acest judet doar cand iti aduci aminte si cand te intereseaza sa castigi vreo functie”. 

Oana Bulai – consilier judeţean PSD

In replica, iata mai jos comunicatul PNL.

“Situaţia de la Spitalul Judeţean Neamţ este tot mai gravă, iar autorităţile încearcă să ascundă neregulile sub preş. Ne mor copiii în spitale şi tot ceea ce fac cei îndreptăţiţi să ia atitudine este să amâne rezolvarea problemelor.

PNL Neamţ solicită conducerii Consiliului Județean Neamț, instituție în subordinea căreia se află spitalul, conducerii Spitalului Județean Neamț și conducerii Direcției de Sănătate Publică Neamț să ia toate măsurile necesare unei situații de criză. Problemele cu care se confruntă Spitalul Judeţean Neamţ sunt mai vechi, iar PNL Neamţ a atras atenţia asupra lor în repetate rânduri, fără a primi vreodată vreun răspuns concret.

pnl-neamtPNL Neamţ a tras un semnal de alarmă încă din mai, când Spitalul Județean de Urgență Neamț figura printre unitățile sanitare din țară în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate cu privire la soluțiile de dezinfecție. Mai mult decât atât, preşedintele PNL Neamţ Mugur Cozmanciuc i-a cerut public preşedintelui de la acea vreme a Consiliului Judeţean Neamţ să prezinte nemţenilor implicaţiile pe care Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ le are în cazul Hexi Pharma, răspuns care nu a venit nici astăzi.

Cu toate că, în urmă cu o lună Ionel Arsene acuza că votul pietrenilor nu este luat în considerare de PNL Neamț, în timp ce Spitalul Judeţean are probleme stringente care trebuie rezolvate, zilele trecute,  acelaş președinte ilegitim a solicitat amânarea tuturor concursurilor de ocupare a posturilor vacante aflate în desfășurare la Spitalul Județean motivând că va solicita o analiză a cheltuielilor de personal aprobate prin buget, solicitare este cel puțin ciudată, având în vedere că ultimul președinte de CJ era  o colegă de partid.  Se încearcă oare o acoperire a problemelor create de fostul preşedinte Emilia Arcan? Această solicitare de amânare arată foarte clar că social democrații nu au de gând să acționeze în interesul nemțenilor, ci prin tot ceea ce fac vor să își acopere urmele și să își asigure spatele. Dacă intervenția imediată era necesară, cum se face că acum a solicitat o amânare? Domnule Ionel Arsene, prin această cerere, acum dumnevoastră ”atentați la siguranţa judeţului Neamţ”. Problemele grave de la Spitalul Județean Neamț nu se rezolvă din nou cu o amânare. Social democrații au avut multe luni la dispoziție să facă ceva, dar nu au făcut-o, iar acum vor să amâne din nou rezolvarea.

Iată că, din nefericire, acum s-a produs şi tragedia. Ne mor copiii în spital şi zilnic ne sunt puse vieţile în pericol. Toți cei vinovați pentru acest lucru trebuie să răspundă în fața legii. De aceea, PNL Neamţ solicită conducerii Consiliului Județean să prezinte cât mai repede concluziile anchetei referitoare la cazul gemenilor născuți la Spitalul Județean Neamț. Autoritățile în măsură trebuie să se asigure că populația județului Neamț nu este în pericol la Spitalul Județean Neamț.

Totodată, PNL Neamţ solicită conducerii CJ Neamț să acționeze cât mai repede, să rezolve problemele, nu să încerce să acopere urmele lăsate de incompetența de care a dat dovadă colega  social democrată. Sănătatea nemțenilor trebuie pusă pe primul loc, iar asta cât mai repede, pentru că moartea nu are timp de amânările dumnevoastră.”

 

Va lasam pe dumneavoastra sa trageti concluziile. Batalia comunicatelor continua!