San Marco Roman

San Marco Roman

April 1, 2020

Județul Neamț, alături de alte trei județe, vizat de DGA în dosare de obținere frauduloasă a permiselor de conducere și înmatriculări auto

Ieri, 26 februarie a.c., lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani și alte 4 servicii județene anticorupție (Suceava, Neamț, Bacău și Iași), sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, au pus în executare 16 mandate de percheziție la diverse locații, printre care și sediile Serviciului Public Comunitar Permise și Înmatricularea Vehiculelor Botoșani și Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Populației Flămânzi, județul Botoșani.

Activitățile au făcut parte din cadrul unui dosar penal privind fapte de corupție și alte infracțiuni săvârșite de 14 suspecți, funcționari ai instituțiilor menționate, precum și alte persoane fără calitate specială pe numele cărora au fost emise mandate de aducere. În fapt, cauza face referire la infracțiuni de corupție în legătură cu obținerea permiselor de conducere auto, chiar de la începutul perioadei de școlarizare cu instructori auto, până la susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere, sumele date drept mită fiind între 100 lei și 350 euro.

La acest moment, au loc audieri ale acestor persoane la sediul Parchetului de pe lânbă Tribunalul Botoșani. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale ce se impun.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.