January 29, 2022

La Roman va fi inaugurarea primelor frecvenţe pentru ERCIS FM – 88,3 Mhz, ACTUAL Magic FM şi încheierea fazei diecezane a cauzei de beatificare/canonizare a pr. Anton Demeter

Fereastra1

Duminică, 28 noiembrie 2021, vor fi inaugurate frecvențele radio prin care va emite în eter postul de radio al Diecezei de Iași, ERCIS FM: deocamdată în municipiul Piatra Neamţ (şi împrejurimi) – 89,8 Mhz şi în municipiul Roman (şi împrejurimi) – 88,3 Mhz. ÎN LOC DE MAGIC FM

Radio ERCIS FM, vocea catolicilor din Moldova, va putea fi auzit şi pe frecvenţe radio la radiourile din casele noastre, începând cu 28 noiembrie 2021.

ERCIS FM este un post de radio necomercial, cultural-religios, un mijloc de comunicare în sprijinul răspândirii cuvântului lui Dumnezeu, care se regăseşte în Sfânta Scriptură şi care are mereu cel mai frumos şi plin de speranţă mesaj pentru oamenii din toate timpurile, dar şi informaţii din viaţa Diecezei de Iaşi. Pe lângă temele religioase, sunt incluse şi alte teme din viaţa de zi cu zi, programe culturale şi sociale. Este introdusă muzică din diferite genuri, ştiri şi programe din diferite domenii, deoarece se doreşte ca prin ERCIS FM să se ajungă la toate vârstele publicului, care să fie cât mai diversificat. Un spaţiu larg este oferit şi dialogului cu ascultătorii, pentru a răspunde la frământările şi întrebările lor.

Inaugurarea va avea loc la Roman, la Liturghia de la ora 10.30, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Francisc”, prin care va marca încheierea fazei diecezane a cauzei de beatificare/canonizare a slujitorului lui Dumnezeu pr. Anton Demeter, OFMConv. Celebrarea va fi prezidată de PS Iosif Păuleţ, alături fiind şi PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iaşi, PS Petru Gherghel, episcop emerit de Iaşi, pr. Damian Gheorghe Pătraşcu, ministru provincial, dar şi alţi preoţi, persoane consacrate şi credincioşi laici.

Evenimentul va fi transmis video şi audio în direct de ERCIS Media şi ERCIS FM, transmisiunea fiind preluată şi de televiziunea catolică Angelus TV (care poate fi recepţionată on-line, dar şi în grila operatorului de cablu Digi).

Roman: Se va încheia faza diecezană de beatificare a slujitorului lui Dumnezeu preot Anton Demeter, OFMConv.

Duminică, 28 noiembrie 2021, începând cu ora 10.30, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, după Sfânta Liturghie prezidată de Preasfinţitul Iosif Păuleţ, se va încheia faza diecezană a cauzei de beatificare şi de canonizare a slujitorului lui Dumnezeu pr. Anton Demeter.

La Liturghie vor concelebra PS Petru Sescu, episcop auxiliar de Iaşi, PS Petru Gherghel, episcop emerit de Iaşi, pr. Damian Gheorghe Pătraşcu, ministru provincial, pr. Cristian Blăjuţ, vice-postulatorul cauzei de canonizare, preoţii, membri ai tribunalului constituit în acelaşi scop, şi mulţi alţi preoţi.

După o muncă intensă, timp de cinci ani, perioadă în care membrii tribunalului constituit în acest scop au ascultat foarte mulţi martori, şi după ce s-a adunat tot materialul găsit cu privire la viaţa lui virtuoasă, iată-ne pregătiţi şi pentru acest moment extraordinar de important pentru Biserica noastră locală.

La aceeaşi Sfântă Liturghie va fi şi inaugurarea oficială a difuzării Radioului ERCIS FM prin cele două frecvenţe, de la Piatra Neamţ şi Roman.

Îi invităm pe toţi cei care au posibilitatea, mai ales pe cei care l-au cunoscut pe părintele Anton Demeter, să participe la această sfântă celebrare şi vă îndemnăm să continuaţi să vă rugaţi pentru ca bunul Dumnezeu să-l învrednicească pe slujitorul său de cinstea altarelor şi, totodată, să-i cereţi mijlocire şi ajutor, mai ales pentru cei bolnavi şi suferinzi.

Vă aşteptăm cu drag, ca să-l lăudăm pe Domnul, pentru tot ceea ce a săvârşit prin acest slujitor vrednic al său.

Pr. Damian-Gheorghe Pătraşcu

Sursa: ercis.ro

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.