San Marco Roman
Thu. Sep 19th, 2019

Laurențiu Leoreanu: “Cel mai mare eșec al Guvernului Dăncilă!”. România, în urma Bulgariei spre spațiul Schengen.

Faptul că Bulgaria va face parte din Schengen cu frontierele aeriene la începutul anului viitor, în timp ce România așteaptă este cel mai mare eșec al guvernului Dăncilă și un motiv în plus pentru ca acesta să plece din funcție.

Guvernarea PSDragnea este singura responsabilă pentru acest eșec major, mai ales în condițiile în care un factor important în decizia aderării României la spațiul Schengen este raportul MCV. În 2018, din cauza ofensivei PSD-ALDE-UDMR împotriva justiției, raportul MCV la adresa României a fost unul devastator.

Suntem în pragul preluării președinției Consiliului Uniunii Europene, iar singurul obiectiv al guvernării PSD-ALDE este acela de a izola România în Europa, în speranța că, în acest fel, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu își vor impune fără probleme agenda anti-justiție.

Eșecul guvernului Dăncilă-Dragnea este cu atât mai grav cu cât discuția privind aderarea României la spațiul Schengen se purta la pachet cu cea a aderării Bulgariei. În schimb, se pare că preocupările guvernului Dăncilă sunt acelea de a îngrădi dreptul la muncă al românilor în UE și de a limita drepturile propriilor cetățeni.

Doar pentru că PSD și ALDE sunt partide nefrecventabile, paria în Europa, inclusiv în cadrul propriilor familii europene, acest lucru nu înseamnă că România trebuie să devină victima acestui comportament și la fel de izolată în Uniunea Europeană precum Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu.

Nu m-ar mira ca următorul pas al guvernării PSDragnea să fie acela de a cere excluderea României din Uniunea Europeană în condițiile în care liderii PSD și ALDE par deranjați de proximitatea unor lideri precum Emmanuel Macron sau Angela Merkel și ar prefera compania unor dictatori.

Laurențiu Leoreanu

vicepreședinte PNL

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.