Dental Alliance
March 29, 2023

LEGE: Persoanele neasigurate vor beneficia de servicii medicale gratuite, chiar dacă nu plătesc contribuții

Fisa medicala permis auto - StandardMed

YRY Residence

Depozit Legume-Fructe

Persoanele care nu sunt asigurate medical vor putea să beneficieze de anumite analize și tratamente medicale absolut gratuit. Legea nouă a intrat în vigoare începând de marți, 1 noiembrie.

Camera Deputaților a adoptat luni, 1 noiembrie, proiectul privind aprobarea Ordonanței Guvernului 37/2022care face referire la reforma în domeniul sănătății. Această nouă lege prevede ca persoanele care nu sunt asigurate să poată beneficia de unele analize și tratamente în mod gratuit, la fel ca și persoanele asigurate. Neasigurații se pot testa gratuit pentru virusul hepatitic B, virusul hepatitic C şi/sau HIV şi au acces la terapiile specifice. Tot în pachetul neasiguraților intră serviciile medicale în caz de urgență medico-chirurgicală, boli cu potențial endemoepidemic, servicii de asistență medicală primară, de monitorizare a sarcinii și lăuziei, servicii de planificare familială și de prevenție, dar și de transport sanitar neasistat.

De cealaltă parte a monedei, persoanele asigurate, care muncesc cu contract de muncă, plătesc către stat o contribuție de sanatate de 10%. Astfel, o persoană care muncește legal, plătește către stat, cu toate taxele adunate, 40.2%, rămânând în mână cu 59.8% salariu net.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap