Suplimente Alimentare Imunyze
June 30, 2022

Legendarul U 650 ar putea prinde o nouă viață în Africa. Egiptul a propus iniţierea unui proiect de revitalizare a tractorului

Acoperisul1

AMF-Bruns

Egiptul a propus iniţierea unui proiect de revitalizare a tractorului românesc U650 folosind cele mai noi tehnologii, pentru a satisface necesităţile pieţelor africane, a anunţat marţi Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Iulian Cristian Simu, a avut o întrevedere, la Cairo, cu domnul general locotenent Abdel Moneem El-Terras, președinte și director general al Organizației Arabe pentru Industrializare (OAI).

Dialogul s-a axat pe intensificarea relațiilor economice româno-egiptene și capitalizarea pragmatică a oportunităților de afaceri existente atât în industria de apărare și sectoarele conexe (IT, comunicații, securitate cibernetică etc), cât și în alte domenii de interes pentru ambele părți (agricultură, industria prelucrătoare, construcția de mașini-unelte etc).

„Preşedintele AOI, Abdel Moneem El-Terras, şi-a exprimat convingerea că relaţiile bilaterale dintre cele două ţări vor continua evoluţia pozitivă, inclusiv în plan economic şi comercial.

Din partea conducerii OAI a fost subliniată importanţa creşterii investiţiilor în Egipt şi pentru realizarea de transfer tehnologic din România spre Egipt.

În acest sens, partea egipteană a propus iniţierea unui proiect de revitalizare a tractorului românesc U650 folosind cele mai noi tehnologii, pentru a satisface necesităţile pieţelor africane”, arată ministerul, în comunicat.

Universal 650 (U650) este cel mai cunoscut tractor fabricat în România de către Uzina Tractorul Brașov (UTB).

Fiind un tractor de putere mijlocie, echipat cu motor Diesel de 47,8 kW (65 CP) la 1800 rot/min., cu injecţie directă şi pornire electrică.

Domeniul larg de utilizare a tractorului este asigurat de priza de putere independentă sau sincronă şi de gama mare de viteze realizate prin cutia de viteze cu 5+1 trepte, dublate prin intermediul unui reductor.

Efortul depus de tractorist este minim, datorită servomecanismului hidraulic al direcţiei. Pentru acţionarea maşinilor agricole tractorul este echipat cu instalaţie hidraulică cu mecanism monobloc, cu reglaj automat de forţă şi poziţie. Construcţia osiilor din faţă şi spate permite variaţia ecartamentului.

Tractorul poate fi dotat cu punte faţă motoare (variantele U651 şi U650DT Super).

Informații de background:

OAI este o companie de stat care a fost înființată în 1975 și a fost formată inițial din reprezentanți ai R.A. Egipt, Arabiei Saudite, Uniunii Emiratelor Arabe şi Qatar-ului, pentru a coordona și controla dezvoltarea colectivă a industriei arabe de apărare. Începând din 1993, Egiptul este singurul stat membru al acestei organizații. OAI deține în portofoliu 12 fabrici și are aproximativ 16.000 de angajați, din care 1.250 sunt ingineri. OAI este una dintre cele mai mari companii din Egipt, cu interese de afaceri atât în sectorul industriei de apărare, cât și în cel al transportului civil.

Republica Arabă Egipt reprezintă unul dintre principalii parteneri comerciali ai României în zona Africii. În primele 9 luni ale anului 2020, schimburile comerciale româno–egiptene au totalizat 452,58 milioane USD, din care exporturile României au reprezentat 364,17 milioane USD și importurile 88,41 milioane USD.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.