Dental Alliance

Legislație: De la anul, bacșișul va fi impozitat cu 10%

0
YRY Residence

Fostul ministru al Finanțelor PSD, Eugen Teodorovici, a depus proiect de lege legat de BACȘIȘ iar acesta a fost votat, marți, în Camera Deputaților. Ca urmare, bacșișul va fi impozitat cu 10% din 2023! Nu este o glumă, dar nici o noutate, Cu câțiva ani în urmă, impozitarea bacișușui era în discuție, chiar în perioada în care se discuta despre legalizarea și impozitarea mitei. La vremea respectivă, proiectul de lege nu s-a bucurat de succes, dar cine vrea să aibă succes, trebuie să fie consecvent.

Plenul Camerei Deputaților a votat pentru impozitarea bacșișului. Adică, impozitarea acestuia cu 10% începând cu prima zi a anului care urmează. Această impozitare face referire atât la bacșișul lăsat fizic, cu bani cash, dar și la cel lăsat prin plata cu cardul. Legea urmează a fi promulgată de președintele Klaus Iohannis, iar din 2023, bacșișul va fi trecut pe bonul de la restaurant sau de la bar, într-o rubrică distinctă și va fi impozitat cu 10%.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap