Dental Alliance
October 2, 2023

Leonard Achirilaoei: Am semnat ordinul de începere a contractului pentru străzile din cartierul Nicolae Bălcescu și Școala „Carol I”!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Suntem în linie dreaptă în ceea ce privește proiectul integrat în valoare de 18,5 milioane de lei, finanțat de Ministerul Dezvoltării, care presupune reabilitarea integrală a străzilor: Salciei, Sărata, Zebrei și Fundătura Zebrei. Romașcanii care locuiesc aici vor beneficia de un sistem rutier nou, auto și pietonal.
Proiectul pentru care am obținut această finanțare este unul corelat cu modernizarea Şcolii „Carol I”, construirea unei săli de sport și reabilitarea Grădiniţei din acest cartier.
În ceea ce privește etapele de execuție, corpul A al școlii va fi consolidat, parţial se va demola şi reconstrui, asigurându-se spaţii de învăţământ: 7 săli de clasă, 3 laboratoare şi un spaţiu pentru cabinetul medical.
Sala de sport existentă se va demola şi se va reconstrui o clădire nouă, redimensionată, cu teren exterior de sport şi cu anexe specifice: vestiare, grupuri sanitare, cabinet profesor și spații de depozitare.
Grădiniţa se va reabilita funcțional şi arhitectural, urmărindu-se în primul rând eficientizarea energetică prin termoizolarea anvelopei și înlocuirea tâmplăriei. De asemenea, eficientizarea va presupune și montarea unei centrale termice noi și a instalației aferente.
Urmează ca în cel mai scurt timp să fie realizată proiectarea și ulterior, începerea lucrărilor propriu-zise. Toți aceștia sunt pași legali, absolut necesari, pe care orice administrație publică trebuie să îi respecte. Ne apropiem așadar de implementarea unui nou proiect, care va aduce un plus educației și infrastructurii din Roman!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap