Dental Alliance
November 26, 2022

Leonard Achiriloaei: A două bornă – după cea de la Iași, binecuvântată de Papa Francisc în 2019 – care marchează simbolic traseul Camino de Santiago, a fost amplasată astăzi la Roman!

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

A două bornă – după cea de la Iași, binecuvântată de Papa Francisc în 2019 – care marchează simbolic traseul Camino de Santiago, a fost amplasată astăzi la Roman!
Pas cu pas, reușim să așezăm Romanul pe harta turistică, având cel puțin două mari avantaje: faptul că ne aflăm în inima Moldovei și faptul că avem o adevărată comoară de vestigii și monumente care dovedesc importanța acestui loc.
Astăzi, 17 iunie, am participat alături de reprezentanții Asociației prietenilor Camino de Santiago la dezvelirea bornei din municipiul Roman, care va fi un punct de referință pentru acei pelerini care vor tranzita orașul în drum spre localitatea Santiago de Compostela, unde se află mormântul apostolului Iacob cel Mare.
Mă bucur să putem contribui alături de alte localități la construirea traseului de pelerinaj, unind astfel țara noastră cu rețeaua internațională a rutelor „Camino de Santiago” – cu statut de Itinerar Cultural European din 1987.
Sunt convins că istoria și obiectivele culturale vor fi cartea noastră de vizită, iar municipiul Roman îi va impresiona pe cei care se vor afla pentru prima dată la noi acasă!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.