Dental Alliance

Leonard Achiriloaei: A fost aprobată finanțarea proiectului de construire și dotare a Corpului B și a Sălii de sport de la Școala „Costache Negri” și de modernizare a drumurilor publice din cartierul Petru Rareș!

0
YRY Residence

Școala Gimnazială „Costache Negri” (fosta Școala nr. 2) va intra într-un program de reabilitare și modernizare completă, care presupune ridicarea unei construcții pe două tronsoane, unul dintre acestea având un nivel suplimentar, la demisol. Noua clădire va asigura spaţii moderne de învăţământ: 9 săli de clasă, 3 laboratoare, bibliotecă, 6 birouri, cancelarie, grupuri sanitare. Vor fi realizate toate tipurile de instalații interioare și montată o nouă centrală pentru asigurarea confortului termic.
Sala de sport va fi destinată utilizării școlare, astfel încât va fi prevăzută cu spațiul de joc și anexele specifice: vestiare, grupuri sanitare cu duș, cabinet profesor și spații de depozitare.
Terenul de sport va fi realizat cu pardoseală poliuretanică turnată peste infrastructura specifică, se va împrejmui cu gard și va fi iluminat pe timp de noapte cu instalație tip nocturnă. Toate obiectivele incintei se vor pune în legătură prin alei pietonale, realizate din pavele de beton autoblocante.
O altă componentă importantă a proiectului, vizează reabilitarea și modernizarea străzilor: Bucovinei, Miron Costin și Sucedava – intervenție care va avea loc inclusiv la zonele pietonale. Astfel, toate străzile din acest cartier vor fi complet reabilitate.
Valoarea totală a investiției este de 24.276.634,34 lei, din care 20.922.381,30 lei – reprezintă suma alocată din Fondul European de Dezvoltare Regională și bugetul de stat, diferența fiind asigurată din bugetul local. Următoarea procedură constă în achiziția proiectului tehnic și a proiectului de execuție. Întreaga investiție va fi realizată până la finalul anului 2023.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap